zaterdag 27 februari 2010

Handwerkbeurs, klosjes, Twinkling Stars

Gisteren ben ik in het gezelschap van 5 dames naar de handwerkbeurs in Zwolle geweest.
Wat was het druk, wat was het leuk en gezellig. Heel veel gezien en e.e.a. gekocht, kennisgemaakt met Gerda wat ik heel erg leuk vond want het is natuurlijk erg leuk om de mensen in het echt te zien die een weblog hebben waar je regelmatig op bezoek komt. Verder ook nog Bep gezien, Liezbeth van Crownstitches, Nenne design en nog veel meer. Kortom een dag met een gouden randje met veel indrukken, ben er nog moe van. Ook heb ik e.e.a. gekocht zoals jullie hieronder kunnen zien.
Zien jullie trouwens het kantpatroontje op de achtegrond? Dat is een prachtig zelf gehaakt tafelkleed wat mijn moeder speciaal voor mij een aantal jaren geleden heeft gemaakt. Ik vind het nog steeds een plaatje en ben er nu helemaal, extra zuinig op.


Verder wilde ik verder met het sandwichen van de kloslap. Gelukkig had ik alleen nog maar de achterkant gestreken, de vulling erop en toen de lap. En wat ziet mijn oog ineens een klosje die eigenwijs rechtop is blijven liggen terwijl ik dat niet wilde want hij had me dat gevraagd.
Dus nu ben ik even met mezelf in discussie loshalen en andersom doen of zo laten als foutje, knipoog? Ik denk er nog even over.Omdat we as woensdag weer naar les gaan heb ik ook nog "even" Twinkling Stars gesandwiched. Wat een werk vind ik dat altijd maar ik vind ook dat hij er strak inzit. Nu dat werk is gedaan kan ik lekker gaan quilten en op naar het volgende project.

Wat dat is of wordt .............................


Het is de quilt die ik voor mijn broertje wilde maken. Ik ben nu zover dat ik hem af wil maken, tenminste de top. Een voordeel ik doe hem op het machientje want de log cabin blokken stik ik op rasterquick en dat is met de hand acht niet te doen. Ik hoop alleen maar dat hij niet zo stug blijft als hij nu aanvoelt. We zullen zien.
Nu gauw eens kijken wat iedereen de afgelopen dagen voor leuks en bijzonders heeft gemaakt.
Allemaal een fijn weekeinde.

22 opmerkingen:

 1. Hé wat een leuke aankopen heb je gedaan,leuk zo'n dagje uit.
  En het tafelkleed van je mams is héél mooi.
  De klosjes? ik zou het zo laten maar ja het is jou quilt hé.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. IK zou het zo laten.
  net wat je zelf ook zegt, met een knipoog
  het heeft dan wel wat

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heeft wel wat om het te laten zitten, is net een zoekpuzzel. Prachtig tafelkleed, ervan genieten joh! Wat heb je mooie spulletjes aangeschaft in Zwolle! Veel plezier ermee! Groeten, Daniëlle XXXD

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooie aankopen. Ik zou het klossen laten zitten. Volgens mij maakten de Amish altijd expres een foutje in hun quilt, zodat ie niet perfect was. Mooi tafelkleed. Dat zou ik ook koesteren als mijn moeder het had gehaakt.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Je bent weer flink aan de gang geweest joh. Leuke aankopen heb je gedaan en toch je sterren gesandwitcht. En dat eigenwijze klosje zou ik lekker laten zitten. In elke quilt "hoort" een foutje dus....
  Fijne zondag en je hoort hoe ik ben gevaren in Zwolle.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Heerlijk hé, zo'n dagje uit!
  Mooie buit heb je gescoord.
  Ai, ik ben dus de eerste om je te vertellen dat het koppige klosje van mij er weer uit zou moeten ....
  Benieuwd nu wat jij gaat doen, 't is jouw quilt!
  Fijne zondag nog!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. ooh wat een dilemma met dat ene eigenwijze klosje. Ik zou hem ook omdraaien, maar ben ook voor een grapje te vinden, dus ik zou er ook heel lang over na moeten denken. Mooie aankopen heb je gedaan, dat witte lapje met rode randjes is ook erg leuk! Om te borduren? groetjes Peti

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Heerlijk zo'n dagje uit en naar leuke stofjes en andere dingen kijken en kopen natuurlijk.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. prachtig dat kantje en zeker heel dierbaar. Mooie aankopen gedaan.
  Ik zou inderdaad als knipoog het klosje zo laten.
  Fijne zondag.
  groetjes Elly

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik vind dat klosje schattig en ik zou hem rustig laten staan.
  Wat een gezellige dag en zulke mooie projekten!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Heerlijk hé een dagje uit.
  Wat het foute klosje betreft, ik zou het zo laten, eigenlijk is het altijd leuk als er een klein foutje in zit, sommige doen het expres. Wat ben je ook een bezige bij, met van alles bezig, erg mooi ook al je werk wat ik zo zie.

  Fijne dag verder, groetjes Annelies.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ik zou dat eigenwijze klosje laten zitten. Het heeft wel iets, een "foutje" in een quilt. Leuk voor over 100 jaar, als er zich dan eens iemand over verwondert!
  Leuke aankopen heb je gedaan in Zwolle, zo te lezen was het een gezellige dag.
  Fijne zondag!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wat een leuke aankopen.
  Prachtig tafelkleed, daar zou ik heel zuinig op zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Nou jij hebt het dus ook naar je zin gehad op de beurs, heerlijk toch, lekker neuzen en stofjes aaien en de leukste dingen uitzoeken! Dat tafelkleed is inderdaad heel mooi en ik zou er ook heel zuinig op zijn!
  Ik kan je niet raden wat betreft dat klosje, sorry ik ben een pietepeut! Nog een heel fijne dag, groetjes
  Lida

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Hoi Petra,
  jammer dat we elkaar niet gezien hebben op de beurs. Maar misschien zat je wel naast ons koffie te drinken of stonden we in dezelfde bakjes te kijken bij Jookies of Bep?
  Je aankopen zien er leuk uit en je klosjeslap wordt mooi. Hopelijk wordt de stof van de top waar je nu mee bezig bent een beetje soepeler!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Je kloslap is een plaatje, mooi laten zitten dat eigewijze klosje, dat geeft toch niet ! !
  Groetjes Hennie.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Nog iemand die ik gisteren in Zwolle misschien wel tegengekomen ben. Ook ik stond langere tijd bij Bep, Crownstitches en Nenne Design... Wat een moois allemaal he? Jij hebt trouwens ook mooie spulletjes gekocht (die op een schitterend tafelkleed liggen).
  Over het dwarse klosje: lekker laten zitten! Juist leuk, zo'n "foutje".

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Mooi tafelkleed!

  Dat klosje ...... zit daar heel mooi hoor.

  Ooit maakte ik een quilt van oude spijkerbroeken .... ik had de blokken netjes neergelegd ..... moest even weg ...... kwam terug en een van de lads had de blokken iets anders bedacht/gelegd.
  Ik zag het niet en ging door met de blokken ...... ik vind het patroon nog steeds leuk en heb het verhaal over dit gedeelte uitgebreider beschreven en zit in het geheime vakje in mijn quilt.
  Ik ben er nog steeds blij mee.

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Mooie spulletjes heb je gekocht. Het tafelkleed van je moeder is jeel mooi, zoi ik ook erg trots op zijn. En dat klosje, ik denk dat je zelf moet beslissen of het je stoort of niet.

  BeantwoordenVerwijderen
 20. heerlijke aankopen !!

  Zie een rood schoollapjes patroon en stramien, leuk.

  eigenwijs klosje !!
  Vroeger zou ik zoiets uithalen nu denk ik laten zitten, en jij !?????

  Je stars zoooo moooi !!

  Fijne week !!;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Wat een mooie klosjesquilt! En al bijna helemaal af. Ik ben nog maar net begonnen, maar ben er wel wild van. Die klos zou ik ook laten zitten: dat geeft de quilt karakter. Toch?;-)

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je lieve reactie, ik vind het altijd erg leuk om deze te lezen.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...