vrijdag 1 januari 2010

Een nieuw jaar en heel veel plannen

Allereerst wil ik beginnen met de klosjes. Ik heb hem niet afgekregen zoals ik had gehoopt. Reden mijn vingers konden al het geprik niet meer aan en dus heb ik een aantal dagen verplichte rust genomen. Het is jammer dat de top niet in elkaar zit maar ik ga nu mijn vingers het weer aankunnen gewoon door en hoop hem nu volgende week zaterdag zover te hebben.

Omdat ik niet kon handpatchen en quilten dacht ik ik ga van de Layer Cake die ik heb liggen allemaal blokken snijden en deze machinaal in elkaar zetten, want ik kan goed met de machine overweg dus dat moet me toch lukken. Zie hieronder het resultaat.


Als je echter van dichtbij kijkt zie je dat eea niet helemaal doorloopt op verschillende plekken.
Het is dus moeilijker dan ik dacht dus heb ik besloten de hele top uit elkaar te halen en de vierkantjes handmatig in elkaar te zetten. Iets meer werk maar wel mooier want ik kan er niet goed tegen als eea niet goed doorloopt. Dus dat wordt nog vervolgt. Het is wel een heerlijk werkje voor tussendoor want ook dit is gewoon vierkantjes in elkaar zetten.


Mijn tweede nieuwe project wordt de AQ. Ik blijf hem ontzettend mooi vinden. Ik ga hem maken van onderstaande serie stoffen. Ik ben er alleen nog niet helemaal uit of ik de wit/creme achtergrond ga gebruiken of de geel achtige. De geelachtige maakt hem warmer en dat wil ik eigenlijk bereiken. Ik denk dat ik maar eens een paar proefblokjes van beide maak om het effect te bekijken.Verder wil ik dit jaar afmaken waar ik allemaal mee begonnen ben. Hier zijn al de eerste twee blokjes van de SBS. Ik had ze al af maar met de verkeerde achtergrondstof. Deze beviel me absoluut niet dus ik heb nieuwe opgehaald en ga hem nu verder afmaken.


Eerst ga ik van alle affe blokjes de achtergrondstof vervangen en daarna gestaag verder met een of twee blokjes per week en als het lukt misschien wel meer.


Als laatste wil ik dit jaar verder met mijn Dear Jane. Hieronder zien jullie het 20ste blokje.
Dat vraagt om doorgaan ook hiervan wil ik dit jaar wekelijks een of twee blokjes maken.


Verder ben ik nog bezig met de CWDQ, de mandjes, de gevonden Leanne's House, het huiswerk en wat losse projecten. Ook deze hoop ik allemaal dit jaar af te hebben dus ik heb nog genoeg te doen.
O ja, ik loop zelfs met het plan rond om aan de NI te gaan beginnen rustig aan met 1 blokje per maand van een prachtige serie stoffen. Kijk rond de 20ste van de maand nog eens hier wie weet heb ik er dan eentje af.
Plannen genoeg dus en jullie hebben jullie ook zoveel op stapel of ben ik gewoon weer eens overenthousiast?
In ieder geval wens ik jullie een fijne eerste dag van dit nieuwe jaar en ik hoop voor een ieder dat het een prachtig jaar mag worden.

12 opmerkingen:

 1. Jeetje wat een plannen! Heel goed hoor maar ik zou het overzicht kwijtraken en als dat gebeurt, komt er niks meer uit m'n handen.
  Machine patchen is leuk en snel maar veel minder secuur he? Overigens wel een leuke quilt om even tussendoor te doen als je lijf je terugfluit.
  Veel plezier aan alle projecten waar je mee bezig bent/gaat.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ook voor jou een goed, gezond en creatief 2010 gewenst! En wat een plannen heb je al , dat lijkt me heel wat voor in een jaar.... succes en veel plezier met je nieuwe projecten!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Je hebt genoeg plannen. Een heel gezond, gezellig en creatief 2010 gewenst. Je stoffen voor de AQ zijn erg mooi.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Oei,oei heel wat plannen heb je voor 2010 .Succes .

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leuke plannen heb je, die Nearly Insane is een aanrader, ik maak zo nu en dan ook een blokje van batikstoffen en ik vind het geweldig om te maken.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. gelukkig nieuwjaar! leuk om je plannen te lezen!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Een goed en gezond Nieuwjaar Petra.En wat ben je veel van plan dit jaar. Ja, en die niet helemaal passende blokjes? Ik zie het niet, maar ben zelf met een ding bezig dat nergens op lijkt en waar ik vroegtijdig grijs van ben geworden. En hij zou vandaag af moeten zijn :-(

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een plannen ! Veel handwerkplezier dit jaar !

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Oh, wat is dat toch herkenbaar, zoveel plannen en zo'n tomeloze energie als er weer zo'n heerlijk nog te vullen jaar voor je ligt. Morgen is feitelijk hetzelfde als gisteren en eergsiteren, maar het voelt zo anders!
  Veel succes met de projecten en ik zal ze volgen hoor!
  Bij deze wens ik je ook nog alle goeds voor 2010, en dat het maar een heerlijk jaar mag worden!

  Groet, Leintje

  BeantwoordenVerwijderen
 10. 'k Wens je een SUPER 2010 toe en dat al je plannen mogen lukken!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. hoi Guusje

  wat een prachtige plannen allemaal en wat veel!!!!!!1 gelukkig zijn we aan een heel nieuwjaar begonnen dus je hebt weer tijd om alles per dag in tevullen . wens je heel veel succes

  christine

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Hoi,

  Jij hebt ook een heerlijk lijstje gemaakt hoor!!! Ik wil jou ook de allerbeste wensen wensen voor het nieuwe jaar!!!

  Groetjes,Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je lieve reactie, ik vind het altijd erg leuk om deze te lezen.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...