maandag 4 juli 2011

Sjaantje, bedankt en niet veel gedaan

Allereerst wil ik jullie allemaal bedanken voor de lieve reacties mbt Neusje.
Ik mis haar enorm maar weet dat ze het nu beter heeft omdat ze geen pijn meer heeft en weer bij haar zusje (Dikkie-Dik) is en bij mijn Mam haar eerste baasje.

En dan, dan moet je het weer een plekje geven. Daar heb ik heel veel moeite mee maar het komt weer want ze was buiten een zeldzaam lieve poes ook het laatste wat ik nog over had van mijn ouderlijk huis. Nu is dat helemaal weg. Zoals ze zo mooi zeggen nu heb ik alleen de herinneringen nog, het zijn wel erg mooie herinneringen dat wel.

Omdat ik in juli wilde beginnen met Phebe ben ik afgelopen zaterdag naar Zutphen vertrokken om deel te nemen aan de Phebe groep. Eigenlijk had ik nog niet veel energie maar ik ben blij dat ik dit toch heb gedaan. Veel leuke mensen ontmoet en ook nog iets gedaan. Het begin is er. Als je met lapjes bezig bent kun je even alles vergeten.


Verder heb ik afgelopen week wat sashings gezet tussen de eerste rijen van de Civil War Diary quilt. Ik moet nog aan de 15 blokken beginnen die ik nog moet maken om de top af te hebben of dit allemaal lukt voor de 14e dat weet ik nog niet maar dat zullen we dan zien.


En omdat de Civil War Diary bijna klaar is heb ik de Dear Jane blokken er weer bijgezocht en vast sashings gespeld aan diverse blokken om ze in en aan elkaar te kunnen zetten.Vanaf volgende maand zal ik weer volop blokken gaan maken en nog steeds proberen om eind van dit jaar de hele top af te hebben.


En voor morgen geniet van het mooie weer.

23 opmerkingen:

 1. Dat is toch ook wat dat je fijne herrineringen hebt en die neemt niemand je af. Leuk dat je ook met de Phebe gaat beginnen en dat je Civel war bijna af is. En dan weer verder met de Dear Jane ik wil er ook aan gaan beginnen maar ik weet niet hoe ik de patchblokjes het beste kan maken, de applicatieblokjes zijn geen probleem maar die andere wel want ik krijg nooit dezelfde eindmaat. Heel veel plezier met al je werkjes.
  Groetjes Anneke

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat leuk dat je met de Phebe gaat beginnen, en inderdaad bij het quilten kun je je gedachten goed verzetten. Sterkte!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oh, Phebe is erg mooi. Dan krijge we weer veel mooie plaatjes te zien.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Het gevoel, dat alles van je ouderlijk huis en gezin weg is, is heel moeilijk. Ik heb het een paar jaar geleden ook meegemaakt. Maar inderdaad, je mooie herinneringen blijven. Maar het blijft een gemis.
  Leuk, dat je met de Phebe gaat beginnen, en dat je zo dicht bij De winkel van Petra Prins woont. Het is zo'n mooie quilt, ik houd het in de gaten!
  Groetjes, Cisca

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Geweldig goed dat je toch de draad weer oppak. Lapjes geven je rust en afleiding...een perfecte oplossing, en Phebe is een verleiderlijk volhoudertje voor mij en hopelijk ook voor jou!
  Dikke knuffel

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ja het is erg moeilijk dat alles van het ouderlijk huis weg is en dat er niets anders meer over is dan herinneringen. Herinneringen die aan de ene kant dat warme gevoel even terug kunnen brengen, maar tegelijkertijd je juist daardoor laten beseffen dat het er niet meer is. Zo dubbel allemaal.
  Ik leef enorm met je mee hoor!
  Gelukkig kun je afleiding vinden in je lapjes en fijn ook dat je weer nieuwe mensen hebt leren kennen... dat doet je toch weer goed.
  veel liefs, jolanda

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat fijn dat je zoveel afleiding kan halen uit je lapjes! En volgens mij ken ik een paar van de Phebe groep uit Zuthpen. Een prachtige quilt! Goed dat je je CW zo braaf door zet. Hier ligt het al ruim een week stil. Kom amper aan quilten toe en als ik wat doe dan even iets waar ik niet bij hoef na te denken. Vanaf volgende week is het weer rustiger.En tjonge meteen maar weer de Dear jane erbij pakken! Succes met alles.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Leuk dat er een Phebegroep bij jou in de buurt is waar je naar toe kan.
  Zelf ben ik voorlopig gestopt met de Sjaan, het namaken van de blokken is niet echt mijn ding!
  We hebben een heerlijke hobby wat heel veel afleid van vervelende dingen!
  groetjes Marijke

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Dat word een drukke tijd voor je met al die mooie projecten.
  Je CWD is schitterend Groetjes Joke

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Veel succes met Phebe en natuurlijk ook met Jane.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat ben je met een leuke projecten bezig. Bij mij ligt de CDW ook klaar om sashing aan te zetten. Ik wil hier in september mee beginnen. Ik ga je volgen met je Phebe,, want vooral het middenblok spreekt mij erg aan. Vooral blijven quilten, dat zorgt ervoor dat je even afgeleid bent van het verlies. Sterkte

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Koester de fijne herinneringen.
  Veel plezier met de start van de phebe quilt.
  En al mooi je CWD met de sashings.En je gaat terug door met de DJ,succes hoor.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Moeilijk zijn zulke dingen, he?! En eerst blijft het ook moeilijk, het zal zeker slijten en de mooie herinneringen blijven (maar toch het gemis ook wel een beetje......).
  Heel veel sterkte!
  En het is echt dat je met het bezig zijn met lapjes toch even je gedachten kunt verzetten.
  Wat dat betreft ben je echt met heel leuke en verschillende dingen bezig.
  Dat geeft zeker afleiding en voldoening.
  Lieve groet, Ria.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Wat goed dat je naar Zutphen bent gegaan! Het geeft toch even afleiding. Het kost energie om te gaan vind ik altijd maar je komt weer met nieuwe energie terug.
  Verder heb je alweer veel plannen en ook die verzetten de zinnen.
  Koester je herinneringen lieve Petra en pas goed op jezelf.
  Liefs Berna

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Goed dat gegaan bent ondanks gebrek aan energie. Dat is toch heel mooi van onze hobby de lapjes waar zoveel herinneringen in en om zitten.Mijn dear jane heb ik jaren geleden gemaakt en ik vind het heerlijk als die op mijn bed ligt.
  fijne dag groetjes Ineke

  BeantwoordenVerwijderen
 16. wat leuk dat je ook aan de Phebe begonnen bent, het is mij nog even te veel van het goede....:)

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Hoi Petra,

  Als eerste wil ik je bedanken voor je lieve reactie op mijn blog. Het is voor jou vast extra moeilijk om zulke foto's te bekijken, vooral die van mijn dochter en zoon. Je voelt dan het gemis van je broertje vast nog erger.
  Het doet me goed hier te lezen dat je zo blij bent met je herinneringen, die kun je koesteren en naar boven halen zo vaak je wilt.
  Nogmaals heel veel sterkte met het verlies van Neusje en geniet maar van je nieuwe Phebe-groep. Lijkt me erg leuk zo samen aan een quilt werken, stimulerend en gezellig tegelijk.

  Liefs,
  Inge

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Goed zo meis, hou je taai en probeer weer door te zetten en als ik zie hoe mooi je CWD er nu al uit ziet, dan gaat dat heus wel lukken! Succes ook met je Sjaantje, knuffel
  Lida

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Ben zo benieuwd of het je dit jaar gaat lukken!
  Veel plezier met je Phebe, leuk hè in clubvervand!! Vind het altijd zo gezellig, quiltsters onder elkaar.

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Ria van Kasteel5 juli 2011 om 21:07

  Vanmiddag lukte het niet om een reactie te plaatsen. Hopelijk nu wel.Alleerst de stof is aangekomen daarvoor hartelijk dank. En wat de herinneringen betreft is heel herkenbaar en dan is het goed dat je er toch opuit bent gegaan. Je bent ook weer een aardig stukje opgeschoten met Sjaantje, zo houden we elkaar lekker bezig.
  Lieve groeten van Ria ;0)

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Wat leuk dat ook aan de phebe gaat beginnen. Ben zeer benieuwd.
  Groetjes Mascha

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Phebe is een prachtige quilt, daar zul je zeker heel veel mooie uurtjes mee zoet zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Lieve Petra,
  Wat snap ik je gevoel dat met het heengaan van Neusje alles van je ouderlijk huis verleden tijd is...
  Wel heerlijk dat je zoveel goede herinneringen hebt!
  Ben een poosje niet wezen kijken op veel logjes en ook niet hier, maar je hebt niet stilgezeten zeg!! Mooie dingen komen er uit jouw handen...

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je lieve reactie, ik vind het altijd erg leuk om deze te lezen.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...