dinsdag 8 maart 2011

Quilten van de kloslap, aankopen en Neusje

Het quilten van de klosquilt gaat heel lekker. Het middenstuk is af en ik heb al een rand klaar. In de rand quilt ik in iedere middenpunt drie klosjes. Twee kleintjes en een grote. Van deze twee klosjes heb ik een mal gemaakt die ik dan weer in iedere punt teken met de bekende blauwe stift. Waarom drie omdat drie centraal staat in deze quilt. Er staan die klosjes in het midden naast elkaar bovenin. Deze vertegenwoordigen voor mij mijn familie dus mijn pap, mam en broertje. De klosjes heb ik in een moeilijk jaar gemaakt met veel verdriet en verwerking dus vond ik het erg mooi om ook in de punten die klosjes te quilten. In de hoeken zit een grote klos en de halve punten naast de hoeken hebben beide twee kleine klosjes. Ook daar zit een betekenis achter. De grote symboliseert mijn broertje de twee kleintjes aan iedere kant mijn ouders. 
En dan hier hoe het eruit ziet met drie klosjes gequilt. 

Hier een foto van de achterkant en het mooie relief wat hij al heeft gekregen. Deze heb ik zonder ring gequilt omdat het me in de ring niet lukte. 
En hier een foto hoe het er ongeveer uitziet. Jullie zullen zien dat de klosjes zelf met iets grotere steken zijn gequilt. Dit komt omdat de wollen vulling dikker is en ik veel naadjes tegenkwam onderweg. Ik kreeg ze niet kleiner want als ik dat probeerde kwam ik niet door drie lagen heen. Maar ik vind het erg mooi worden.
En ik ben nog een mooie naam aan het bedenken en zal het verhaal erbij in een zakje achterin de quilt stoppen en ik hoop dat ooit iemand over een jaar of honderd dit verhaal leest. 

Dan nog mijn aankopen in Zutphen. De stof die eronder ligt had ik al. De blauwe en roze FQ en het scrapzakje heb ik gekocht voor de apllicaties in het midden en de rand eromheen van Phebe. 


En dan Neusje. Neusje was een beetje ziek. Ze hinkelde en had pijn in een van haar achterpootjes. Ze lag alleen maar wilde bijna niet eten en dat is niets voor Neusje.

Dus gisteren naar de dierenarts waar ze een paar spuitjes met ontstekingsremmers en antibiotica kreeg en een medicijn voor nog 5 dagen thuis voor de pijn en de melding kreeg dat ik haar in de gaten moest houden. Als het niet beter ging vandaag moest ik terug komen om een foto te laten maken van deze poot want dan kon er een breukje zitten. Gelukkig loopt ze er weer op maar helemaal lekker is ze nog niet dus ik ben haar lekker aan het vertroetelen want ja als je al 14 bent dan mag dat af en toe.

26 opmerkingen:

 1. Wat mooi, en wat een mooie lapjes.
  Wat een schitterende poes.
  Groetjes Joke

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Kan me voorstellen hoor dat het niet fijn is met een ziek huisdier...maar jou klosjesquilt wordt met de dag mooier! En je nieuwe aankoop is die voor jou Phebe? Quiltgroetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat wordt hij mooi, jouw quilt en wat een mooie herinneringen verwerk je erin, ja soms hebben ze net iets meer betekenins en dan is het heel leuk om dat vast teleggen en erbij te houden, je kunt het beter op een lapje stof schrijven met watervaste inkstift, dan kan het niet verloren gaan bij een wasbeurt!
  Gave lapjes heb je voor Phebe, ik moet daar nog voor op snuffeltocht, maar ja het midden is ook nog niet af! Maar dat komt ook vandaag niet aan bod, ga straks even van de zon genieten! Sterkte met Neusje, vertroetel haar maar, het lijkt mij een echte knuffelkat! Groetjes
  Lida

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Je klosquilt is practig!!! Doe neusje maar lekekr verwennen. Het valt niet mee voor ze als ze niet lekekr zijn....

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Prachtig,je kloslap,en eentje met een verhaal."ode aan ....."
  Leuke lapjes .
  Beterschap voor de poes.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Dat wordt een hele mooie quilt! En ach, wat is dat toch altijd sneu he. Zo'n diertje wat pijn heeft. Gelukkig zijn er dierenartsen die het wat kunnen verzachten en inderdaad, verwennen is in dit geval de enige optie.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat wordt ie mooi en wat een mooi verhaal erbij. Prachtige lapjes en veel beterschap voor Neusje. Hoop dat ie snel weer de oude is.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat prachtig! Mooi ook die symboliek van de 3 klosjes! Wat een bijzonder idee dat iemand over 100 jaar jouw quilt in handen krijgt en zich dan afvraagt wie het gemaakt heeft. Door het verhaal er bij te stoppen, weten ze zelfs over 100 jaar nog hoe bijzonder deze quilt voor jouw geweest is.
  Vertroetel Neusje maar lekker hoor... dat heeft die oude dame wel verdiend.
  liefs, jolanda

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Geweldig wordt de klosjeslap zeg!! Gaat toch pas echt leven met een quiltsteekje erop he?! Hopelijk knapt Neusje snel weer op! XXXD

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Prachtig wordt je quilt Guusje...heel knap en mooi gedaan..wat een "werk"...maar het resultaat is dan ook supermooi...en die lapjes...zulke mooie kleurtjes....het beste met Neusje...zal best weer goed komen...groetjes Francien.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik zit met bewondering je kloslap te bekijken. Even "spieken" hoe je m aan het doorpitten bent. Zover ben ik nog niet maar ondertussen is het wel handig dat ik alvast inspiratie opdoe ;-)
  Hij wordt erg mooi, een echte herinnerings kloslap!!

  Groetjes
  Tertia

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Dat is een heel werkje, wel mooi en je hebt leuke lapjes gekocht.
  Groetjes van JOke

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wat een bijzondere herinnering maak je van deze quilt.
  Tja ik weet er alles van als katten ziek worden, grrrr. Beterschap
  groetjes Elly

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Het wordt mooier en mooier.
  En geef neusje maar een extra aaitje van me.
  Groetjes Mascha

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Dat wordt mooi, zeg, jouw kloslap. En fantastisch dat je er zoveel gevoel in kwijt kunt. Ik denk dat men over 100 jaar ook helemaal geraakt is, wanneer je verhaal gelezen wordt. Fijn dat het met Neusje weer beter gaat. Wanneer ze 14 is, mag je haar zeker vertroetelen, maar ook wanner ze dat niet zou zijn. Prachtige stoffen heb je gekocht!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Vertroetel Neusje mar lekker en fijn dat hij weer opknapt...
  je klosjesquilt wordt geweldig mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Wat wordt je quilt mooi, prachtig doorgequilt en mooi, dat je er zoveel in verwerkt. Leuk idee van dat zakje, echt iets van vroeger.
  Mooie lapjes voor Phebe.
  Hopelijk is Neusje (wat een leuke naam) gauw helemaal beter>
  Groetjes, Cisca

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Hij wordt mooier en mooier en het verhaal erachter maakt hem uniek.
  Je nieuwe stofjes zijn prachtig.
  Hopelijk wordt neusje snel weer beter.
  Groetjes, tineke

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Shiterend geqult hoor! Maar wat nog mooier is ,is de betekenis er achter!! Dat is waardevol.... Ook mooie lapjes stof voor PhebeK Ik hoop dat ons Neusje vlug genezen is. Maar dat komt in orde hoor! Nog een fijne dag gewenst. Groetjes uit Brugge Carine

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Wat een prachtig quiltwerk en een mooie extra betekenis geef je mee aan deze quilt!
  fijne dag, groetjes Marijke

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Ik vind je klosjes er geweldig uit zien. Het is waar, door al die lagen stof heen steken is bijna niet te doen.
  Zo, dus jij gaat Phebe maken. Een schitterend project. Maar voor mij te overmoedig. Ik geniet wel van de foto's;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Wat wordt je klosjesquilt prachtig. Zo heerlijk "oud"! Dat zijn mooie lapjes die je hebt gescoord!En beterschap voor Neusje.

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Mooi wordt je Klosjesquilt! Ik vind het ook mooi dat er zo'n betekenis achter zit...Hoe gaat het nu met Neusje? Die van ons wordt ook 14, best oud voor een poes hè! Hij slaapt wel veel hoor...Groetjes, Margreet

  BeantwoordenVerwijderen
 24. hoi Petra, je klosquilt ziet er prachtig uit door dat intensieve quilten!! Geen zere handen??
  en je bent verwend, leuk hart, mooie give away en zelf nog leuke lapjes!! Lekker gevoel is dat, he?!
  beterschap voor poezenbeest, hopenlijk is het geen breukje, waarom maken ze dan niet meteen een foto?? heb je tenminste zekerheid!!!
  reageren is soms lastig en ik moet ook weleens knippen en plakken en overnieuw beginnen.....:(
  waardeloos is dat! en nu maar hopen dat dit verhaal geplaatst wordt.....;)
  groetjes, Sylvia

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Hallo Guusje, wat wordt jouw kloslap mooi, ik heb een boek dat heet "Quilting makes the quilt" en jouw kloslap is daar het perfecte bewijs van! Het beste met jouw Neusje, komt wel weer goed, katten moet je met rust laten als ze iets hebben, slaap werkt helend!

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Ben heeeeeeel benieuwd of Neusje gezellig ligt bij te komen in een AFFE Kloslap,...
  :o)

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je lieve reactie, ik vind het altijd erg leuk om deze te lezen.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...