zondag 13 maart 2011

Klostop bijna Af

Het is me gelukt. Ik heb hem helemaal gequilt. Het was een geweldig leuk werk om te doen. Ik ben er ontzettend trots op dat ik hem nu af heb. Er moet nog wel een binding om en een label achterop maar dat komt deze week nog wel het quiltwerk is gedaan.   
                                        
Tijdens het zetten van de vele steekjes kwamen er heel veel herinneringen naar boven van de tijd waarin ik hem heb gemaakt. Gelukkig kan ik er nu al goed mee omgaan. Dat had ik nooit gedacht, ik dacht toen hier kom ik nooit overheen wat is dit veel, maar zie hier ik ben sterker dan ik zelf dacht. Zien jullie de twee klosjes in de witte stukken waar ik eerder over vertelde en de grote klos op de hoek? Deze symbolyseren voor mij mijn ouders en mijn broertje in het midden omdat hij de laatste was die overleed in hetzelfde jaar als mijn mam overleed.
    
En de drie klosjes die naast elkaar staan in de quilt in het midden, die voor mij een speciale betekenis hebben (deze zijn voor mij mijn ouders en broertje) en van daaruit ik bedacht heb om drie klosjes te quilten in de rand? Ik ben er zo blij mee. Nu weet ik ook waarom ik hem zo lang heb laten liggen, ik was er nog niet aan toe, er kwamen nog teveel herinneringen naar boven aan het overlijden van mijn mam en ziekbed en later overlijden van mijn broertje toen ik hem aan het maken was. Omdat mijn broertje zo ziek was hij vertelde dat hij graag naar zijn pappa en mamma wilde symboliseerd dit voor mijn mijn ouders en broertje ze zijn weer samen. Broertje in het midden pap en mam ieder aan een kant.
                                        
En zie hier de achterkant ik vind dat ook zo mooi eruit zien.   
   
En dan Neusje. Voordat de klosquilt op de foto mocht had ik hem op de bank gelegd en zie hier Neusje dacht meteen dat is een mooie lap die ligt lekker dus meteen gaan inliggen en ik kan jullie vertellen hij is goedgekeurd. (Neusje is gelukkig weer helemaal opgeknapt na drie dagen ziek te zijn geweest), Nu ga ik de binding en een label maken en daar het verhaal in stoppen) zodat hij deze week een echte affo is geworden. 
                                                                                                                     Dit betekend ook dat ik nog geen tijd heb gehad om CWD blokken te maken. Deze zullen waarschijnlijk dan ook niet morgen maar in de loop van deze week worden geshowd. En dan verder met de sampler van mijn mam ik ben nu in de quiltmood.

Allemaal een hele fijne zondag.

43 opmerkingen:

 1. Ik vind hem prachtig!! De symboliek en de herinneringen die erin zijn verwerkt maken hem extra bijzonder!! Nu meis, hier mag jij trots op zijn!! Succes met de binding en dan lekker aan de slag met Mams sampler, daar zullen ook wel weer veel herinneringen bij voorbijkomen, maar je weet nu dat je er sterk genoeg voor bent! Knuffel
  Lida

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik ken het verhaal niet, maar de quilt is sowieso geweldig!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hij is prachtig! Je mag er met recht heel trots op zijn! Op naar de laatste steekjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Prachtig is ie ,en het blijft een herinneringsquilt.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Prachtige quilt!!! En zoveel herinneringen in deze quilt. Zo is hij nog kostbaarder...

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Geweldig *M*O*O*I*!
  Ik ben er stil van,...

  *K*A*N*J*E*R*!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat ziet hij er prachtig uit. Ja, zo'n quilt heeft veel herinneringen in zich.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hij is echt super geworden zeg, hier kan je trots op zijn en voor jou is hij ook nog heel erg speciaal geworden.
  Groetjes Anneke

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik weet niet echt welke herinneringen hier achter zitten, maar ik vind het een hele mooie quilt. Nu nog de laatste uitdaging!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Dit zal voor jou altijd een speciale, dierbare quilt blijven. Je hebt hem prachtig gemaakt en gequilt. Met recht iets om trots op te zijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Je quilt is prachtig geworden. En met al die herinneringen erbij, is hij helemaal geweldig. Geniet ervan nu hij (bijna) klaar is!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. De quilt op zich is al heel erg mooi, maar hij betekent voor jou zoveel meer. Wat hebben we een fijn hobby, waar we met stofjes onze gevoelens kunnen uitdrukken.
  Geniet nu maar lekker van je quilt.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. He Petra, ik weet nog dat het een moeilijke tijd voor je was, en wat zul je altijd die herinneringen in je klosjesquilt blijven zien. Hij is prachtig geworden! Maar ook een mooie tijd om zoveel 'klosgenoten' te leren 'kennen'.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. hallo Petra, je quilt is prachtig geworden!!! Niet alleen door je quiltwerk, maar ook door alle herinneringen.
  Een waardevolle quilt!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Schitterend. Je hebt heel hard gewerkt en Neusje heeft hem al goedgekeurd. Succes met het laatste stuk.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Hij is prachtig geworden Petra. Je hebt hem heel intensief doorgequilt. Vind ik altijd erg mooi. Fijn dat je je weer zo sterk voelt en de scherpe kantjes een beetje beginnen te slijten.
  Succes met afwerken!

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Hier wordt je stil van.
  Mooie binding erom dan verdient hij een speciaal plekje.

  Groeten Miny

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Een prachtige quilt en een indrukwekkend verhaal. Goed dat je kunt constateren dat je sterk genoeg was om met al dit verdriet om te gaan. Mooi om dat symbolisch in je quilt te verwerken.

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Hij is erg mooi geworden,en met al die herinneringen ook heel bijzonder.
  Hij heeft je goed geholpen bij je rouwproces en nu is het tijd om er van te genieten.
  Roos

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Wat zal dit altijd een dierbare quilt voor je blijven. Wat is hij mooi doorgequilt, in één woord prachtig!!!
  Groetjes, Cisca

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Wat is tie prachtig geworden Guusje, ik kan me voorstellen dat je ape trots bent dat hij af is, zou ik wel zijn de mijne ligt te wachten op een quiltbeurt.
  Groetjes Hennie.

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Wat mooi! Je quilt en de symboliek die het in zich heeft!! Een quilt om dicht bij je te houden, en een die je verwarmt, lichaam en geest. SUPER gedaan!

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Wat een werk heb je verzet, zo'n mooie quilt afgemaakt en zoveel verdriet overwonnen. Ja, soms heeft dat veel tijd nodig en die heb je ook nodig. Veel succes met de verdere afwerking.

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Hij is super geworden. En van zoveel emotionele waarden. Echt een verwerkingsquilt. Die zal je echt met liefde gaan gebruiken.
  groetjes Elly

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Hij is prachtig geworden, en ook het verhaal er achter, dat zijn toch altijd de mooiste quilts he?

  groetjes, Jeannet

  BeantwoordenVerwijderen
 26. "zucht" gewoon zo ontzettend mooiiiiiiiiii.
  Daar mag je met recht trots op zijn!!

  Groetjes
  Tertia

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Heel mooi Petra de symboliek die je in je quilt terug hebt laten komen. Door de quilt even te laten liggen viel alles op zijn plaats...
  Fijn dat Neusje weer helemaal beter is. En nu vasthouden die quiltmood!

  BeantwoordenVerwijderen
 28. Wat schitterend
  Nu daar mag je zeer zeker heel trots op zijn,
  Succes met het afwerken
  Poes ligt er ook mooi op te poseren, dus die vind het ook heel mooi.
  Groetjes Joke

  BeantwoordenVerwijderen
 29. Hij is supermooi geworden! Iedere keer dat je hem ziet zul je aan je familie denken en zullen ze allen in je herinnering blijven. Mooier kan niet, toch....

  BeantwoordenVerwijderen
 30. Wat een geweldig mooie quilt is het geworden, Petra en zo heel speciaal en bijzonder met het verhaal erbij. Je hebt hem ook schitterend gequilt, applaus hoor!

  Groetjes,
  Inge

  BeantwoordenVerwijderen
 31. Mooi, de klosjestop.
  Die rand er om heen plus de herinnerings klosjes, knap gedaan.
  Je hebt er een volger bij !
  gr Mieke

  BeantwoordenVerwijderen
 32. hoi Petra
  je klosjesquilt (ik schrijf echt geen lap) maar quilt is een pracht geworden het gaf mij een koude rilling toen ik je log verder las . geniet maar van je quilt ze is voor jouw heel bijzonder geworden.

  christine

  BeantwoordenVerwijderen
 33. Het is een hele mooie quilt. En juist de herinnering die je er in hebt gestopt maken hem zo bijzonder.

  BeantwoordenVerwijderen
 34. De quilt is prachtig geworden Petra. Heel ontroerend zoals je omschrijft wat hij voor je betekent. Een warme herinnering die je kunt koesteren.

  BeantwoordenVerwijderen
 35. Wat een prachtige quilt. Erg mooi. Wat een heerlijk gevoel zal het zijn dat hij nu echt af is.
  Groetjes Elle

  BeantwoordenVerwijderen
 36. Met tranen in mijn ogen lees ik je verhaal. Alle herinneringen die bovenkomen aan de tijd dat je deze quilt gemaakt hebt. Ooooh ik voel zo goed wat je bedoelt!
  Zoals je weet heb ik ook net mijn moeder verloren en ben ik nog maar alleen over van het gezin. Ik zie ook nog niet hoe ik hier ooit overheen moet komen en de quilt waar ik mee begonnen ben vlak na haar dood zal voor mij ook altijd een speciaal plekje in mijn hart hebben hoor.
  De jouwe is in ieder geval schitterend geworden!!
  liefs jolanda

  BeantwoordenVerwijderen
 37. Vind je quilt een plaatje, de rand die je eromheen gezet hebt echt schitterend. De quilt is voor jou nog specialer vanwege alle herinneringen [verdrietige en gelukkige] eraan. Geniet ervan want je hebt met recht een heel knap staaltje werk geleverd.
  Groetjes,
  Marga♥

  BeantwoordenVerwijderen
 38. Wow, wow, wow: wat is je klosjesquilt moooooi geworden. En dat al zonder dat je weet van alle prachtige herinneringen die erin verwerkt zijn. Dat maakt de quilt extra waardevol. Heel erg mooi gedaan. En, pffff, gelukkig dat de quilt is goedgekeurd door Neusje...;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 39. Prachtig is je quilt geworden en heel bijzonder met de herinneringen die er aan verbonden zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 40. Wat een prachtige klostop en bovendien mooi gequilt!
  groetjes Marijke

  BeantwoordenVerwijderen
 41. Wat fijn dat je hem af hebt, en met zulke herinneringen. Een heel speciale quilt, en de achterkant ziet er ook zo mooi uit. Daar kun je echt heel blij mee zijn.
  En ik ben ook blij dat ik weer op je blog kan komen..!!
  groetjes
  Jane

  BeantwoordenVerwijderen
 42. Zo mooi hoe jij je gevoel en herinneringen hier in vast hebt gelegd.
  Het is eigenlijk allemaal nog zo pril al lijkt het voor de buitenwereld miscchien al weer lang geleden.
  Ook ik denk nu bij mijn uiltjes aan jouw broer !!;-)

  Fijn dat neusje weer is opgeknapt.

  Fijn weekend en blijf in de mooood !!

  Dagdag... MM

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je lieve reactie, ik vind het altijd erg leuk om deze te lezen.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...