zaterdag 26 maart 2011

Life is beautiful en quilten

Graag wil ik iedereen nogmaals bedanken voor de complimenten en lieve commentaren op mijn klosquilt. Werd er weer een beetje verlegen van. Hij is heerlijk om in de avond over je heen te trekken als je op de bank zit of om gewoon naar te kijken want ik blijf hem prachtig vinden het is net een schilderij (vind ik).

Even laten zien waar ik nu zo druk mee ben. Als eerste de sampler van mijn mam. Ze had zelf de twee middelste blokken al gequilt dus ben ik verder gegaan en probeer dezelfde grote van steek aan te houden. Eerst wilde ik haar quiltwerk uithalen en een hele nieuwe achterkant erachter doen omdat deze vrij stug is om te quilten maar na rijp beraad heb ik besloten om dit niet te doen en door te gaan op de weg die zij al was ingegaan. Hier een plaatje van de achterkant.  
   
En hier zoals de voorkant eruit ziet. De blokken komen uit het boek van Karin Pieterse en zijn gemaakt van kerststoffen in de kleur groen omdat mijn mam deze zo mooi vond. Er zitten 12 blokken in, er zijn er nu 4 klaar. Doordat ik al een ruime tijd een slijmbeursonsteking heb in mijn schouder die niet over wil staat het quiltwerk op een laag pitje maar ik probeer wel om af en toe een steekje te prikken aan deze quilt.


Tussendoor heb ik de stoffen voor de LIB geknipt en ben ik aan het borduren. Het is erg leuk om te doen.
Zoals jullie zien maak ik hem in blauw en rood.

En wat ik nog meer doe is studeren en blokken maken voor de DJ en de CWD maar die mogen jullie pas zien als de update datum voorbij komt. En het geheime project krijgt ook af en toe een steekje, maar daarover later mee.

25 opmerkingen:

 1. Je bent lekker druk bezig. Mooie stitcheries !

  BeantwoordenVerwijderen
 2. De stitcheries van je LIB zijn mooi. Ook leuk in blauw en rood. Weer eens wat anders.
  En de kerstquilt van je moeder wordt prachtig! Goed dat je het werk van je moeder hebt laten zitten. Geeft de quilt toch extra waarde voor jezelf.
  Je vorige logje heb ik om een of andere reden gemist maar wat hangt die klosquilt er mooi bij. Het is inderdaad een plaatje.
  Sterkte met je arm en een goed weekend!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oh wat een heerlijke foto's laat je weer zien!!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hallo Petra wat een werk verzet jij op het moment.Ook ik zou de steekjes van je moeder laten zitten dan is het straks echt een quilt van moeder en dochter.Je LIB zijn ook weer plaatjes om te zien.Groetjes en een fijn weekend Nelleke

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Je bent goed bezig Petra, je sampler en stitcherie worden erg mooi.
  Fijn weekend Hennie.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Tjee pas maar op met die ontsteking van je. Het zijn wel allemaal mooie dingen waar je mee bezig bent.
  Groetjes Roos

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat mooi dat je moeder deze top gemaakt heeft en er ook al een stukje aan gequilt had... ja ik zou dat ook zeker laten zitten hoor! Het geeft denk ik wel een heel dubbel gevoel om nu bezig te zijn aan iets waar zij al aan begonnen was. Maar ik denk dat ze het heel fijn vindt om te zien dat jij haar werk nu opgepakt hebt.
  lieve groetjes, jolanda

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Goed zo, je moet hem inderdaad zo laten als je mams hem heeft bedoeld, zal wel een aanpassing vergen om die steekgrootte te handhaven, misschien moet je die juist niet nemen, maar je eigen gang gaan, het blijft een werkstuk van twee vrouwen! Kijk je wel uit met die slijmbeurs, beter even goed rust nemen, dan maanden doortobben! Mooi je LIB, veel plezier, leuke stofjes! Groetjes
  Lida

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Helemaal goed om door te gaan op de manier waarop je mam het deed, dan maar een beetje langzamer. Het is toch bijzonder dat zij zelf nog een paar blokken gequilt heeft, maakt de quilt vast nóg waardevoller voor jou.
  De LIB rondjes zien er prima uit. Je bent lekker bezig!

  Groetjes,
  Inge

  BeantwoordenVerwijderen
 10. zo bezige bij, wat ben je druk en leuk bezig met van alles! En wat een mooi quiltwerk in de quilt van mam!! Mooi dat je dat doorzet.
  en lekker bezig met de LIB: veel succes!! Ik moet em nodig eens gaan dubbelen en quilten........maar ja, de tijd.....:(

  BeantwoordenVerwijderen
 11. plieniemini@hotmail.com27 maart 2011 om 22:05

  Hoi Hoi,
  Ik lees al een tijdje mee, maar reageren komt er niet van... sorry...
  Maar nu heb ik een vraag die ik graag aan je wil stellen. Ik las dat jij de LIB aan het maken bent. Ik zou deze ook heel graag maken. Ik ben al een tijdje op zoek naar het patroon (ben gerust, ik vraag niet! om een kopie hoor...) Zou je me kunnen vertellen waar ik het patroon kan kopen? Alvast bedankt, Pauline

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Mooie blokken en druk bezig. Maareh: is het juist niet mooi dat je kunt zien dat verschillende quiltsters aan de quilt gewerkt hebben? Ik zou zeker het quiltwerk van je moeder laten zitten en zelf op jouw manier quilten. Daar krijgt de quilt alleen maar meer waarde door, toch?

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wat ben je toch weer met allemaal mooie projecten bezig. En ondertussen maak je me nog nieuwsgierig over het geheime project ook.
  Groetjes Mascha

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Beterschap met je slijmbeursontsteking Petra! vervelend dat je niet verder kunt met quilten...

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Wel een pracht idee dat je op deze manier samen aan de quilt hebt gewerkt! Zelfs de achterkant is mooi! Au!!!! Dat zijn niet de gezelligste ontstekingen pffff, zeer doet dat he?! Net was Lida zegt, liever goed in acht houden dan maanden aan de kwakkel, zal heus niet meevallen maar soms moet het maar even! Beterschap, liefs, Daniëlle

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Wat schitterend is dat quilt aan het worden.
  Wat leuk je LIB ze zijn heel mooi
  Groetjes Joke en een fijne dag en je bent heerlijk bezig

  BeantwoordenVerwijderen
 17. goed zo dat je de quilt van je moeder afwerkt zoals zij is begonnen maar laat wel je schouder genezen

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Het klinkt druk hier!! Zopas heb ik jouw klosjesquilt bewonderd. Magnifiek!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Jij verveelt je ook niet als ik dit alles zo lees. Haha maar welke quilter verveelt zich eigenlijk? Dat woord kennen we toch niet?
  Die LIB blijft toch ook heel mooi. En wat apart dat je de quilt van je moeder afmaakt. Heel bijzonder.

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Pfft, genoeg te doen dus. Ik vind je klosjesquilt inderdaad ook heel mooi en ik zou het werk van mijn moeder ook niet uithalen > veel te mooie tastbare herinnering maar kijk maar wel uit met die ontsteking hoor, voor je het weet istie chronisch en komt steeds terug. Beter nu even een pas op de plaats. Sterkte!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 21. I just love the photographs of your hand quilting!

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Ziet er mooi uit je quiltwerk zelf vind ik het altijd erg leuk als er door meerdere mensen een steekje wordt geprikt altijd een leuke herinnering!
  Je LIB rondjes zijn prachtig geworden.
  Alvast een heel fijn weekend,
  groetjes Marijke

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Je bent goed bezig hoor! leuk de LIB in blauw en rood. Ik ben ook nog met de LIB bezig maar echt op een heel laag pitje. Fijne dag. Groetjes, Erna

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Weer zulk mooi quiltwerk, met herinneringen. Je zult straks erg blij zijn dat je het zo gelaten hebt, zelfs al is het wat moeilijker om te quilten.
  Ook schattige blokjes!
  groetjes
  Jane

  BeantwoordenVerwijderen
 25. LIB, wow... en natuurlijk moest je jouw mam's steekjes in laten... :) Je LIB wordt enig! en nogmaals beterschap, Guus!

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je lieve reactie, ik vind het altijd erg leuk om deze te lezen.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...