zondag 31 oktober 2010

Mariners Compass en appliceren

Afgelopen woensdag hadden we weer les in Putten. Als eerste hebben we op 4 manieren leren appliceren. De eerste is met vliesofix, de tweede met freeser papier bovenop, de derde met freeserpapier eronder en de vierde met schuurpapier eronder. Ben er achter gekomen dat ik alle manieren wel eens heb gedaan en ik de eerste en derde manier het leukste en makkelijkste vind. Ik kan nu met een gerust hart verder met de Home Sweet Home quilt en het geleerde in de praktijk gaan brengen en alvast nadenken welke baltimore of applicatiequilt ik ooit wil gaan maken want dat wil ik toch een keertje doen.


Ook hebben we geleerd hoe we de compass in elkaar kunnen zetten. Hieronder mijn eerste en ik vind hem prachtig geworden ben er helemaal weg van. Hij is 45 cm. doorsnee dus een lekker grote. Het middenrond heb ik erop geappliceerd omdat het zo klein is dat ik het niet voor elkaar kreeg om hem ertussen de naaien. Ben benieuwd of ik dat goed heb gedaan.


Zoals jullie zien ligt hij enigzins opgespannen omdat ik hem anders niet mooi kreeg maar hij is precies goed nu. Ook heb ik besloten om mijn eigen ontwerp nu even niet te gaan maken omdat ik dan weer een groot kleed onder handen heb en ik ben al met zoveel bezig. Dit kleed ga ik zeker maken maar later eerst de andere grote projecten af. Wat ik nu ga doen is om deze compass een rand met flying geese in het rond, een ruimte van een kleur eromheen en als sluitrand weer een flying geese rand want ik wil hem graag op mijn dekenkistje gaan leggen daar staat hij prachtig op. Nu gauw verder met tekenen van de eerste flying geese rand.
Allemaal een hele fijne dag toegewenst en de foto van de bandeaux komt eraan.

17 opmerkingen:

 1. Wat een mooie mariners compass is het geworden. En lekker he zo'n cursus ga je toch weer wat zekerder te werk.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. OOh dat begint er helemaal op te lijken hoor! wat schattig die hartjes
  en als ik je beschrijving lees ben ik volledig de weg kwijt!! hihiih ik heb er helemaal geen verstand van maar kijk graag naar de prachtige resultaten.
  en ze zijn prachtig!!
  fijne zondag
  Yolanda

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Nou zeg, daar ben ik ook helemaal weg van! Hij is beeldschoon, en zulke mooie kleuren! dat zal prachtig staan met een flying geese rand eromheen.
  En wat leuk dat je ooit eens een baltimore wilt gaan maken.
  De hartjes zijn leuk. Ik geloof niet dat ik de schuurpapier manier ken...
  groetjes
  Jane

  BeantwoordenVerwijderen
 4. De needleturning vind ik wel heel prettig (de tweede) en de eerste ook met vliesofix. De laatste met schuurpapier ken ik niet.
  Mooie kompas.
  groetjes Elly

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Waar heb ik deze technieken en stofjes eerder gezien? LOL
  Wat ben je al ver joh! Mijn kerstcadeautje voor vandaag is klaar dus ik ga nu ook verder met het kompas. Wat ik gemaakt heb voor de kerstruil?? Zeg ik lekker niet. Pas als de ruil voorbij is en voor wie. Want dat was toch de afspraak he?
  Fijne zondag nog!!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Mooi zeg die compass, ziet er erg ingewikkelijk uit, maar heel mooi.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Prachtig is ie geworden. Mooie kleuren. Ben heel benieuwd naar je rand verder en een cursus is altijd zo heerlijk als je het gelijk kunt toepassen.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Appliqueren is zo heerlijk om te doen! Ik ben ook begonnen met de Home Sweet Home en het is iedere keer een uitdaging om te bedenken hoe je het volgende er weer opzet!
  Je Mariners Compass is heel mooi en de flying geese zullen er vast heel prachtig bij staan!
  Geniet ze!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. dat lijkt me veel werk, maar hij wordt echt geweldig, je compas. ik ben heel benieuwd naar de rand met gansjes...dat zal er vast heel erg mooi bij passen

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Die 2 zijn ook mijn favotiete applicatie methodes. Je compaas is prachtig geworden. Knap werk

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik ga ook voor die twee manieren, maar ik heb nog een paar keer te gaan (lol) je compass wordt schitterend, fijne dag, Else

  BeantwoordenVerwijderen
 12. De schuurpapier-techniek ken ik ook niet :-(
  Prachtig kompas!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Prachtig is die geworden! Ben benieuwd hoe het staat met de flying geese randen eromheen: vast fantastisch! Veel pleizer met maken!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Ik vind de Mariners Compass GEWELDIG!!!!
  Groetjes Mascha

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Mooooooi is die dat kompas-sterretje....en die daisy's ook al zo een lievertje...ja eigenlijk blijf ik in herhaling vallen! want ook de sneeuwpopjes zijn top!

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je lieve reactie, ik vind het altijd erg leuk om deze te lezen.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...