zaterdag 4 september 2010

Bijzondere quilt

Als eerste wil ik jullie bedanken voor het advies hoe de rand van mijn Angels te quilten. Ik denk dat ik eruit ben. Wat het wordt dat laat ik nog weten ik ben al een mal aan het maken.

Ondertussen omdat mijn vingers zo zeer doen en deze stoffen ook al 2 jaar liggen te wachten tot ze een mooie quilt gaan worden ben ik begonnen met het tekenen van de benodigde blokken op stik en trek, want deze quilt zal met de machine gemaakt worden omdat het batik stof betreft en ik dat erg stug vind om met de hand te verwerken. Dat kunnen mijn handen niet zo goed aan.
Om het toch een klein beetje mijn quilt te maken heb ik een tijdje terug stoffen erbij gekocht ook in rood/zwart/grijs maar met wat meer print. Eigenlijk zou dit nl. de quilt voor mijn broertje worden die mijn mam en ik op de machine hadden willen maken en hem met kerst in 2008 hadden willen geven maar helaas dat is allemaal niet meer gelukt. Vorig jaar toen hij zo ziek was heb ik ook nog geprobeerd hem af te krijgen maar dat is helaas ook niet meer gelukt het ging allemaal veel te snel. En ik wil hem toch maken als herinnering aan hem.


Hieronder een foto van het begin. Het worden banen van 8 blokken. Er komen 4 banen van 8 blokken in met de originele stof en 3 banen met 8 blokken van de "nieuwe stoffen".


Dit is een foto van hoe hij moet worden. Ik weet ook al hoe ik hem ga noemen. Dat zal ik later met jullie delen.

Gisteren ben ik met het naaien begonnen en ik moet zeggen het gaat geweldig goed. Ik heb al 5 blokken klaar en ze zitten ook al aan elkaar. Ik heb eindelijk door hoe ik eea netjes aan elkaar krijg en doorlopend. Het is de manier van spelden en soms uithalen als het even niet wil. Ik wil proberen de top over twee weken af te hebben, want dan is mijn vakantie voorbij.

Vanmiddag ga ik naar de boerendag die hier georganiseerd wordt, het is er een mooie dag voor want het zonnetje schijnt hier heerlijk.
Allemaal een hele fijne en zonnige dag toegewenst.

17 opmerkingen:

 1. Zal weerom een leuke quilt worden,en eentje met een herinnering.
  Veel plezier op de boerendag.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat wordt een hele mooie dierbare quilt. Mooie kleuren combi!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooie quilt ga je ervan maken, veel naaiplezier de komende weken!
  Als het bij jou net zulk mooi weer is als hier int dorp, nou dan heb jij een super boerendag, veel plezier fijn weekend Else

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Prachtige quilt met mooie kleuren. Fijn weekend. Groetjes,
  Erna

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dat wordt een hele mooie quilt! Veel plezier vanmiddag en geniet van het zonnetje!!
  ;0)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Dat wordt zeker een bijzonder quilt: ziet er mooi uit en ook nog een fijne herinnering. Geniet ervan!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Succes met het maken van deze bijzondere quilt. Het wordt vast iets moois.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat goed van je dat je juist die quilt nu gaat afmaken. Het zal inderdaad een dierbare herinnering worden aan je broertje. De kleuren vind ik erg mooi en ook een beetje stoer zelfs.
  En mocht ik besluiten morgen naar Bep te gaan dan bel ik je tussen 9 en 10 om eventueel samen te gaan ok?
  Eerst veel plezier op de boerendag.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Hoi Petra,
  Wat een mooie quilt zal dat worden en wat een geweldige herinnering straks, want hij wordt toch een beetje ter ere en aandenken aan een dierbaar iemand! Zoals de quilt die ik maakte van de stof voor mijn zusje. Ik wens je veel gelukkige herinneringen! Liefs
  Lida

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Fijn dat je zo goed gaat met de quilt van je broer. Een mooi gevoel om deze quilt heel bijzonder te maken. groetjes Peti

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat wordt dat een prachtige quilt!! Niet alleen om naar te kijken maar ook omdat hij dat speciale plekje in je hart raakt. Mooi weekend verder en de boerendag is vast een succes geweest want aan het weer kon het niet liggen!! Liefs, Daniëlle

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Dat wordt een mooie quilt met een herinnering aan je broer!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Dat wordt een prachtige quilt en een heel mooie, warme herinnering aan je broer. Fijn dat het zo lekker gaat en goed opschiet.
  Groeten Elle

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Wat een bijzondere quilt gaat dit worden. Heel veel succes en sterkte met het (af) maken ervan. Mooie kleuren heb je erbij gekozen.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Ik vind deze quilt erg mooi worden. Het is vast fijn om eraan te werken en ondertussen in je gedachten bij je broertje zijn. Dit wordt echt een hele "bijzondere quilt".
  Sterkte met je handen, vervelend voor je dat je er zoveel last van hebt.

  Fijne zondag,
  Inge

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Dit wordt een mooie quilt met een mooie herinnering en ook weer een mooie manier van verder verwerken.
  Ik wens je heel veel sterkte en heel veel plezier bij het maken van deze quilt.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Dat wordt een hele mooie, bijzondere quilt!!! Ik vind het een mooi patroon!! Heel goed van je dat je er aan begonnen bent!

  Groetjes, Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je lieve reactie, ik vind het altijd erg leuk om deze te lezen.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...