donderdag 15 september 2011

Sfeerhoekje

Allereerst heel erg bedankt voor alle beterschapswensen, ik zla in het vervolg nog voorzichtiger doen dan ik al doe. Trouwens ik ben er al aan gewend dat ik af en toe languit lig. Dat gebeurd nl. al mijn hele leven. Dat is ook de reden dat ik vloerbedekking in mijn woonkamer heb alhoewel ik heel graag laminaat of een houten vloer zou willen hebben maar ja dat is nu eenmaal niet handig voor mij.

Graag wil ik jullie iets laten zien van wat ik de afgelopen weken heb gedaan, een muur heeft deze kleur de kleur klei gekregen. Het tafeltje heeft mijn vader nog voor mij gemaakt helemaal zoals ik het hebben wilde, ik vind hem nog steeds erg mooi terwijl hij toch al 20 jaar oud is want mijn pap is er al 16 jaar niet meer.

De jurk heb ik nagemaakt van een plaatje met een beetje eigen fantasie, het is een examenwerkstuk. Zo heb ik er nog 5 dus ik kan wisselen. De twee poppetjes zijn echte antieke porseleinen popjes ook ooit van mijn pap gekregen want die was net als ik gek van het struinen langs rommel- en antiekmarkten.

Het mariabeeldje was nog van een oma van mij.


Nu nog zo'n mooi quiltje maken en de kapstok wit schilderen en opschuren zodat deze ook de goede kleur krijgt. Het tafeltje laat ik zo ik blijf hem nl. erg mooi vinden.

De rest van de kamer is heel licht creme/beige geworden een soort roomwit. De meubels moeten nog gedaan worden dat komt nog. Ik heb eerst informatie opgevraagd wat ik ermee kan doen zonder dat ik ze verpest. 
Ik ben toen bij deze uitgekomen waar ik ook heel goed advies heb gekregen en je kunt daar ook alle spullen kopen die je nodig hebt voor de verschillende technieken.

Dus ik heb een proefpotje besteld en ga binnenkort eens proberen op een dienblad of rand van een spiegel hoe het wordt.

Dus daar ben ik nog wel even druk mee en ik vind het geweldig leuk om te doen.
Nu nog even van het zonnetje genieten.


19 opmerkingen:

  1. Wat een mooie tint op je muur, ik zou ook best een ander kleurtje willen, maar helaas DP denkt er anders over, die is tevreden zoals het nu is, maar als we straks een houten vloer krijgen, zal ik toch het een en ander willen veranderen! Mooi tafeltje heeft je vader gemaakt, ook mijn Pa maakte er een voor mij en nu hij er 10 jaar niet meer is zijn die dingen heel dierbaar! Dus niet verven maar gewoon zo laten en ervan genieten! Knuffel
    Lida

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Spannend het behandelen van je meubels, de muur en het hoekje zijn al super leuk!
    Ben benieuwd hoe het wordt!
    groetjes Marijke

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Het hoekje is in ieder geval al heel geslaag. Je tafeltje moet je natuurlijk koesteren en er niets aan veranderen. Heel veel succes met de rest. Wat zal het er straks mooi bij jou uitzien.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Gezellig je hoekje! En succes met het behandelen van de meubels. Fijne dag, knuffel Else

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ben benieuwd hoe je meubels er straks uit zullen zien. Spannend. Gesellig hoekje heb je gemaakt.Succes met uitproberen. Groetjes, Erna

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Hallo Petra wat heb je een blikvanger gemaakt met het tafeltje en het prachtige jurkje zo bij elkaar.En fijn dat je weer zoveel plannen hebt,en je hebt gelijk dat je nog lekker van het zonnetje gaat genieten er komen nog dagen genoeg.Groetjes Nelleke

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Hallo Petra wat heb je een blikvanger gemaakt met het tafeltje en het prachtige jurkje zo bij elkaar.En fijn dat je weer zoveel plannen hebt,en je hebt gelijk dat je nog lekker van het zonnetje gaat genieten er komen nog dagen genoeg.Groetjes Nelleke

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Het is wel heel sfeervol wat je daar gemaakt hebt. Echt een blikvanger. Mooie quilt erachter en klaar. Prachtig.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Ziet er mooi uit hoor! Ben benieuwd naar die verftechniek. Succes ermee en veel plezier met doen.

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Wat een gezellig hoekje heb je ervan gemaakt zo! Fijn dat je nog zo'n mooi tafeltje hebt van je vader... daar zou ik ook niets aan doen hoor.
    Wat mooi dat jurkje dat je gemaakt hebt, zo knap! en dat popje (ragtime heet dat geloof ik?) is ook erg leuk!
    Geniet maar lekker van de zon, ga ik ook nog even doen.
    groetjes, Jolanda

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Wat mooi allemaal, Petra! Het is een genot om naar te kijken. Geweldig die jurk!

    Groetjes,
    Inge

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Wat een gezellig plekje en veel plezier met de rest van de metamorfose, is weer eens wat anders dan quilten. Groetjes van JOke

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Wat een dierbare spulletjes zo allemaal bij elkaar, idd een echt sfeerhoekje. Mooie kleur, je muur en die jurk: prachtig!
    Groetjes, Cisca

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Het is een mooi sfeerhoekje geworden. Wat kan het fijn zijn om tastbare herinneringen te hebben van dierbaren die niet meer bij ons zijn. Ik vind het jurkje erg mooi! Je hebt nog veel plannen lees ik, veel succes met klussen! groetjes, Annemarie

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Ziet er leuk uit en wat een plannen heb je nog: veel succes!!
    bai de wee: als ik je blog open en zie de kopfoto valt me altijd je quiltwerk op: supermooi!!!
    groetjes, Sylvia
    ps hoe is het met de LIB????

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Mooi zeg, zo´n herinnering hoekje. Hier wordt ook druk geschilderd. De gang wordt vanaf de zolder tot beneden opgeknapt. Als je ergens aan begint ......... Succes met je meubels.

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Leuk hoor zo'n hoekje met oud en nieuw.Mooie kleuren gebruik je ben benieuwd hoe het verder gaat worden.En die meubeltjes van vroeger koesteren. groetjes ineke

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Mooie kleur van je muur, hou ik ook van. Leuk hoekje heb je gemaakt met het tafeltje. Het jurkje is prachtig.
    Ik ben ook benieuwd wat je met de meubels gaat doen. Succes ermee, groetjes

    BeantwoordenVerwijderen
  19. Wat een gezellig hoekje heb je ervan gemaakt, en al die herinneringen moet je natuurlijk goed koesteren. Ik ben benieuwd wat je met je meubels gaat doen.
    Groetjes Roos

    BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor jullie reacties. Ik vind het erg leuk om deze te lezen.