donderdag 9 juni 2011

Oude zakdoekjes

Deze zakdoekjes waren van mijn moeder of oma, drie zijn geborduurd en om de onderste zit een frivoliterandje. Ze komen uit hun jonge jaren dat weet ik zeker. Ik ben weer erg aan het opruimen en kwam ze weer tegen. Omdat er een aantal mensen met een oud goed quilt bezig zijn en ik daar vreselijk door geinspireerd ben lijkt het me leuk om er zelf ook een te gaan maken.


Ook heb ik nog een aantal kleine handwerkjes van mezelf en moeder die ik hierin kan verwerken en oude lakens enz. Ik ben alleen nog aan het bedenken hoe ik dit in elkaar ga zetten. In ieder geval ben ik bezig met een oud rodeschoollapje wat ik ook hierin wil verwerken en lukt dit niet dan ga ik er zelf eentje borduren. Ook wil ik graag een aantal letters borduren op de lakens van die mooie monogrammen en deze ook hierin verwerken.
Ideeen genoeg nu nog uitvoeren en wat kant enz verzamelen om er een prachtstuk van te maken.

Wordt vervolgd, ik heb er in ieder geval al veel plezier in, het puzzelen, bedenken, inspiratie opdoen, plannen maken, informatie opzoeken al is deze op het www erg sumier vind ik. 

O ja de tussenstand voor de Civil War Diary is: nog 5 blokjes te maken. Zal ik het redden voor de 14e?

20 opmerkingen:

 1. Leuk! Ook ik geniet van deze projectjes...helaas is mijn familie niet erg bewaarderig als het gaat om dit soort dingen...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een geweldig idee. Succes met je laatste blokjes Civil War.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. wat een schattige oude handwerkjes. En wat betreft je Civil War: volgens mij haal je dat wel 5 blokjes. Ik merk zelf, nu ik met de laatste blokken van DJ bezig ben dat ik ineens heel gemotiveerd ben. Succes ermee in ieder geval. En als het niet lukt: jammer dan. Het is geen wedstrijd toch?
  Groeten, Marian

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat mooi die zakdoekjes! En wat een goed idee om daar een oud goed quilt mee te gaan maken. Het lijkt mij ook erg fijn om zo'n quilt te hebben waarin spulletjes van mijn moeder verwerkt zitten, maar ik weet niet goed hoe ik dat zou moeten doen.
  Wanneer je bv lakens en kleding zou gebruiken, heb je toch allerlei verschillende soorten stoffen? Dik en dun en rekbaar en noem maar op. Of maakt dat niet uit?
  In ieder geval ga ik goed kijken hoe jij het gaat aanpakken hoor... misschien krijg ik er zelf ook ideetjes door!
  groetjes, jolanda

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een leuk idee om die oude lapjes te verwerken. Ik heb gisteren geen blok gemaakt. Andere dingen kwamen op mijn pad. (de kids willen ook aandacht en manlief) Vanavond wordt het moeilijk. (koopavond) dus hopelijk het weekend nog maar met al die gasten?????? Jij veel succes met je laatste 5! Dat ga je redden!!! Kom op.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. leuk idee om alle oude dingetjes in een quilt te verwerken, he?!
  er heeft er eentje op de grote TT in Alkmaar gehangen.
  Maar ik weet niet meer wanneer, volgens mij heb ik er toen een foto van gemaakt......ik zal eens zoeken!!
  nog vijf blokken voor de 14de: dat wordt aanpoten....;)
  fijn weekend met al je lapjes: heerlijk!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een schatjes Petra en wat goed, dat dat allemaal bewaard is gebleven. Ik vind zo'n "oud goed" project ook heel leuk. Helaas is bij ons alles verdwenen. Maar ik ga gewoon lekker meegenieten met jouw project!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Leuk dat je nog van deze zakdoekje hebt, ook ik heb een zachte gele mierdunnestof met een frivoliteerandje geerfd.
  Weet je op de beurs in Veldhoven hing een boom en het bladerdak was gemaakt van kanten kleedjes vond ik ook al zo geweldig!
  fijn pinksterweekend,
  groetjes Marijke

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat een leuk idee. Succes met de laatste CW blokken.
  Groetjes Mascha

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Oh, schattig die zakdoekjes. Ik heb er ook talloze gemaakt. Een vriendin van mij vertelde laatst dat ze er nog eentje had. Bijna 40 jaar oud:-)Zuinig op zijn hoor, dat zijn echte schatten.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Oeps, ging iets mis. Ik ben die anonieme reactie.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Erg mooi de zakdoekjes en wat een leuk idee om het te verwerken in een quilt.

  Groetjes annemieke.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Kind wat ben je druk bezig, opruimen en de cwd, ik moet zelfs nog beginnen aan de blokken van deze maand, dus ik mag wel eens haast gaan maken! Ben benieuwd wat jij aan "oud goed" gaat bij elkaar fantaseren! Succes, de zakdoekjes zijn een heel mooi begin! Knuffel en fijn weekend,
  Lida

  BeantwoordenVerwijderen
 14. leuk idee, zo'n 'oude' quilt! benieuwd naar je cwd! ik ben bezig met het tweede blokje voor deze maand!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Super idee! Altijd leuk om nieuwe projecten te bedenken. En vaak komt de inspiratie uit verrassende hoeken

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Goed plan Guusje, als je wilt kun je je aansluiten bij het Oud Goed 'project'. Betty, Monica, Joke en ik schrijven iedere 20e van de maand een update van onze eigen vorderingen op Oud Goed gebied en linken daarbij naar de andere deelnemers. We zijn niet allemaal even ijverig en soms laten we ook gewoon zien wat we zoals bij elkaar hebben gesprokkeld. Als je mee wilt doen hoor ik het wel, dan zet ik jou erbij over 9 dagen ;)

  groetjes, Marcella
  nuttigenfraai.web-log.nl

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Wat een schitterend zakdoekjes, en leuk dat je er iets mee gaat doen.
  Succes met je laatste blokken
  Groetjes Joke en een fijn weekeinden

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Dat wordt een heel bijzonder werkstuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Veel succes ermee: dat wordt vast prachtig. Wel mooi dat je zoveel spullen nog hebt (en nog zulke mooie, ook!), die je hiervoor kunt gebruiken en dat het niet in de loop der jaren eens is weggegeven of -gegooid.

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Ria van Kasteel12 juni 2011 om 19:21

  leuk die oude stukken, ik heb ze zelf ook nog op school moeten borduren en omhaken maar ik heb geen idee waar ze zijn gebleven. Succes met je blokjes voor de CW.

  Groetjes van Ria ;0)

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je lieve reactie, ik vind het altijd erg leuk om deze te lezen.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...