maandag 20 juni 2011

Oud goed I

Hier mijn eerste update van mijn oud goed project. Geïnspireerd door Marcella, Betty, Monica en Joke ben ik de kast ingedoken en heb mijn oud goed opgezocht. De handwerken die her en der liggen zijn allemaal ooit door mezelf gemaakt. Allerlei technieken heb ik ooit geleerd zo leuk dat deze bewaard zijn gebleven. Het rode schoollapje en het band heb ik deze week op marktplaats kunnen bemachtigen. Het band heeft heel leuk mijn en mijn paps eerste twee letters van onze namen nl. P.J.  Het laken en mooie doekje heb ik ook ergens opgeduikeld. Nu ik dit al heb zal ik komende maand zo eens gaan bedenken hoe ik eea ga aanpakken en verder zoeken want er moet nog meer hier ergens in laatjes en kastjes liggen.


Wat ik alwel kan vertellen is dat ik het ontzettend leuk vind om te doen. Het plannen maken, uitdenken enz. 
Willen jullie hier meer van zien kijk dan even bij Marcella, Betty, Monica en Joke voor nog meer informatie en inspiratie.

En dan nog even dit. Ik heb besloten om nog 15 blokken te maken voor mijn Civil War Diary quilt zodat hij straks op bed kan komen te liggen. Tevens ben ik bezig om zo'n mooi onderkleed te maken met een rand met kant rondom zoals in een boek van Blackbird desings staat. Wanneer je deze onder een quilt legt komt de quilt nog mooier uit en krijg je een beetje de sfeer van toen. Nu nog een mooi lampetstel een mooi kleedje en het plaatje is compleet. Jullie lezen het wel inspiratie genoeg nu nog uitvoeren.

26 opmerkingen:

 1. Wat een leuke ideeën allemaal. Ik heb nog ergens een sprei, die ik in de zeventiger jaren gehaakt heb. Moet toch eens kijken of ik delen ervan kan gebruiken! Ik hoop tenminste, dat hij bij één van de verhuizingen niet weggegooid is.
  Groetjes, Cisca

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ben benieuwd wat daar uit gaat komen! Ok, nog even de tanden op elkaar, vergeet niet te genieten van die laatste 15 blokken! Goed idee van de rand met kant! Mooie avond, liefs, Daniëlle

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooi al dat oude goed. En wat een leuk idee met die rand van Blackbird Designs. Die vind ik ook zo mooi.
  Groeten, Marian

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ben heel benieuwd waar al die inspiratie toe leidt. En wat goed van je toch nog die 15 blokken! Nou ik ga ook door! Heb er al weer een mooi aantal van het weekend gemaakt. En dat beeld met dat kanten laken....heel sfeervol! En door al jouw mooie quilten heb ik het handquilten ook weer opgepakt! Vandaag weer een stuk aan de rand van mijn bargello gequilt. Dat wil ik ook elke dag een stukje doen is die ook over een maand klaar! Wat een plannen zo he!Nou niet teveel laten afleiden he!!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. MOOI!!!!
  wat goed dat je ook gaat beginnen!!!...bij mij borrelt het ook....maar hoe en wat??? nog maar even de tijd nemen...en maar eens alles bij elkaar leggen...( ojee daar ga ik weer...het is ook allemaal zo leuk)
  Goed plan van de extra blokken...wordt vast een hartstikke mooie grote bruikbare quilt!!..;0)
  Fijne avond

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat is het ook een leuk om zelf te zoeken en puzzelen....net als in mijn Sinterklaas-eigen-ontwerp quilt-in-wording....veel denkwerk! Maar o zo leuk als er echt vorm aan begint te komen...Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Leuke plannen heb je. Ik heb niet veel meer van mijn oude handwerkjes. Ik heb heel veel weggegeven.
  Ik heb ook al gedacht om zo'n soort onderlaken te maken. Heeft toch wel wat vind ik.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat heb je al veel!!!! Nou dat gaat vast heel erg mooi worden!
  Wat je vertelt over zo'n onderkleed lijkt me ook wel erg mooi staan.
  groetjes, jolanda

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Mooi al die oude lapjes. Ben benieuwd wat je er van gaat maken.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Oohh ik ben helemaal weg van je 'oude' spullen. Op zulke handwerkjes ben ik ook altijd zuinig en heb ook al veel verwerkt in quilts.
  Heel goed dat je er blokken bij maakt zodat je het op een bed kunt gebruiken.
  Ben benieuwd.

  groet Heleni

  BeantwoordenVerwijderen
 11. wat heb je veel mooie oude dingen!!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Dat klinkt goed al die leuke plannen!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Prachtig wat een mooi geheel! Ik zou bijna ook zelf mijn kast eens induiken om te zien wat daar allemaal nog ligt......
  En nog veel plezier met je laatste blokken hoor!! Dat wordt ook een plaatje!
  Groetjes, Ria.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Heel veel succes met wat je gaat doen, ben erg benieuwd ernaar.
  Sterkte met je CWD blokken.
  Groetjes Joke

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Fantastisch: al dat oude handwerk! Ik heb het niet liggen (deed vroeger te weinig aan handwerken), maar een collega had laatst ook een hele doos met oud handwerk mee: gewelidg om te zien. Succes met bedenken wat je ermee gaat doen!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Wat een leuke ideeen!!
  Die 15 extra blokken is een knap besluit daar krijg je zeker geen spijt van.

  Groeten Miny

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Ik heb al de antieke linnenkast en de glazen olielamp en als straks mijn CWD af is, dan denk ik dat ik ook maar eens ga kijken vooe een onderkleed, maar helaas geen plek voor een lampetkan of zo, dat komt door het poppenhuis! Maar ja dat heb ik er dus graag voor over! Knuffel
  Lida
  P.S. Schitterend oud goed!

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Goede moed met het uitvoeren van je plannen, hopelijk gaat het toch allemaal lukken.

  BeantwoordenVerwijderen
 19. daar moet je verliefd op zijn wees er maar zuinig op

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Mooi zeg! Ziet er nu al zo fraai uit allemaal... Succes met je plannetjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Zo te lezen ben je nog heel veel van plan.... ben super benieuwd wat je met het oud goed gaat doen!
  fijn weekend,
  groetjes Marijke

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Dat plannen gaat je goed af, is ook een hele leuke klus om te doen. Goede beslissing wat betreft de 15 blokken meer. Veel plezier met het verder sparen van oud goed.

  Groetjes,
  Marga♥

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Veel succes gewenst met al je vooruitzichten, het wordt weer wat moois om naar uit te kijken en bedankt voor je reactie op mijn blogje . groetjes uit Brugge Carine

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Ik las je reactie bij Betty en begreep dat je ook met het oud goed begonnen bent. Ik vind het erg leuk om het te volgen. Mooie spullen heb je al bij elkaar gezocht. Ik ga het volgen.
  Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je lieve reactie, ik vind het altijd erg leuk om deze te lezen.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...