zondag 27 juni 2010

Mijn Sjaantje

Zoals ik al eerder heb geschreven wil ik veel aandacht besteden aan mijn Baby Jane. Dit omdat ik hier al het langste mee bezig ben en ik tot eind september geen les heb dus lekker de tijd om veel blokken te gaan maken. Vandaag heb ik om een beetje overzicht te krijgen ook maar eens een mooi blaadje gemaakt en op elk blok wat ik afheb een stukje stof geplakt van het stofje wat ik gebruik zoals ik bij Annelies zag. Ik vind dat een heel goed idee omdat ik van elk stofje 3 blokken wil maken. Zo voorkom ik dat ik twee dezelfde stoffen dicht bij elkaar heb.
Ik doe het niet in het trip aroudn the world principe maar gewoon zoals ik denk dat ik mooi vind.


Ook heb ik eens gekeken welke stoffen ik heb liggen en of ik alwel voldoende verschillende heb verzameld. Voor de sashings heb ik wel genoeg want ik vind het wel mooi als die allemaal hetzelfde zijn.


Het valt een beetje tegen, je zou denken dat ik al veel had. Ja best wel een beetje en als ik geluk heb voldoende voor de blokken maar er zijn ook nog diverse punten en 4 hoekblokken bij deze quilt en daar heb ik niet voldoende voor dus daar moet ik nog stof voor bij gaan halen.Binnenkort maar eens een uitstapje maken naar een winkel die deze stoffen heeft.
Ook ben ik bezig geweest met het in elkaar zetten van een blokje.

Hieronder degene waar ik mee bezig ben want het is er heerlijk weer voor, beter dan om te quilten want dat is me nu toch te warm.
O ja en nog even de stapel verzamelde achtergrondstoffen daar heb ik er nog wel genoeg van volgens mij.


Nu gauw verder met het in elkaar zetten van een blokje.


Allemaal een fijne en zonnige avond.

21 opmerkingen:

 1. Lekker gevoel hé als je weer door kan gaan met een project, als andere dingen geen tijd meer vragen. We zien vast van tijd tot tijd je vorderingen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. En dan denk je dat je zoveel mooie stofjes hebt en blijk je toch nog een bezoekje aan de winkel te moeten brengen.
  Overkomt ons allemaal......
  Veel zonnig Quiltplezier, groetjes Anje.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Veel succes met je DJ blokjes,mooie stofjes in ieder geval.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heerlijk om weer even iets anders te doen dan op tempo werken voor de lessen. Je bent lekker bezig met je baby-Jane. Komt vast goed met die stoffen en het is vast geen straf als je weer ergens "moet" gaan winkelen om een paar lapjes bij te kopen ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Je stash ziet er mooi uit, maar ik kan me voorstellen dat je altijd wel wat stofjes erbij kan gebruiken. En heerlijk om even helemaal je energie op een quiltproject te richten. Geniet ervan!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik vind zo'n schema heel erg handig. Veel succes, het is zo'n leuke quilt om mee bezig te zijn !

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Prachtige stoffen heb je al, nu maar veel succes bij het vinden van de aanvullende stoffen! Wordt straks een schitterend geheel! Blokken zijn precies groot genoeg en quilten zonder raam is inderdaad veel te warm! Plezier ermee! Groetjes
  Lida

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een mooie stofjes gebruik je voor je baby Jane. En het is toch niet erg om nog wat stofjes uit te 'moeten' zoeken? Veel plezier de komende tijd.
  Elle

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Een goed idee van Annelies! Wel voor de gene die het allemaal door elkaar doen. Mijn manier, rijtje voor rijtje lijkt er niet zo voor in aanmerking te komen....of misschien alleen de basis stof, zodat ik niet telkens het geheel leggen moet......ach voorlopig ga ik er nog maar van dromen. Trusten!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Heel veel plezier met het uitzoeken van nieuwe stofjes! Dat is wel een uitje, toch?! Leuk!!
  Het wordt vast een heel mooi gezicht, je overzicht met al die lapjes!
  Geniet ze!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Nou ik denk dat je het net gaat redden met de achtergrondstof (lol) Je stofjes voor de blokken zijn schitterend veel naai plezier. groetjs Else

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Leuk om weer een project af te willen maken. De stofjes die je bij elkaar gezocht hebt zien er mooi uit. En een uitstapje naar de winkel is natuurlijk altijd leuk.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. De stofjes die je hebt vind ik heel leuk, veel succes met je baby jane.
  Groetjes Anneke ^..^

  BeantwoordenVerwijderen
 14. heerlijk even tijd te hebben voor iets moois toch?
  je stoffen zien er prachtig uit en ja genoeg stof hebben? als je meerdere blokken zou doen dan wel denk ik .maar ja wie heeft er nu genoeg stof?

  christine

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Heerlijk He, Het vooruitzicht van een lange luie zomer. Geniet ervan en van de mooie stofjes

  BeantwoordenVerwijderen
 16. veel succes, deze zomer met je Sjaantje!
  en ach, een stofje erbij moeten halen kan geen straf zijn, he?!

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Leuk toch! dat je weer verder kan met je project en goed idee om kleine stukjes stof die je gebruikt heb op te plakken. Uit ervaring weet ik dat een vergissing zo is gemaakt. Groetjes, Erna

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Heerlijk, even die stofjes laten luchten... en ook nog tot de ontdekking komen dat er nog iets bij moet. Geen straf natuurlijk! ;-))

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Oie wat een straf om stof bij te moeten halen.

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Hallo Guusje,

  Dankjewel voor je lieve reacties. Het is inderdaad een heel gepuzzel om de stoffen en bijpassende achtergrond stof bij elkaar te zoeken. Ik lees dat jij het de trip around de world methode noemt, zoals ik de DJ aan het maken ben. Ik doe het zo omdat ik iedere "wiebervorm" in een bepaalde kleurcombinatie ga maken. Dat werkt voor mij het gemakkelijkste. Kan ik me ook niet vergissen in de stoffen.

  Groet van Saskia en toto schrijfs.

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je lieve reactie, ik vind het altijd erg leuk om deze te lezen.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...