dinsdag 29 december 2009

Uitje naar Den Bosch en iets gevonden

Afgelopen donderdag, de dag voor kerst ben ik naar Den Bosch geweest. Daar staat de St. Jan een prachtig gebouw waar ik niet op uitgekeken raak. Elke keer als ik er kom staat voor mij de tijd even stil en geniet ik ontzettend van de rust die er voor binnen heerst. Tenminste dat vind ik.

Vorig jaar december ben ik hier nog samen met mijn moeder geweest omdat dat ze een kaarsje bij Maria wilde opsteken voordat ze in januari van dit jaar geopereerd zou worden.
Donderdag heb ik weer een kaarsje aangestoken bij Maria en heb met mijn moeder, vader, tante en broertje in gedachten even stil gestaan bij het afgelopen jaar.
Wat is er toch veel gebeurd de laatste 3 jaar dacht ik nog, wat ben ik veel kwijtgeraakt eerste drie jaar geleden mijn opa die erg ziek was en waar we veel naartoe zijn gegaan. Daarna vorig jaar september een neef van mij die maar een paar jaar ouder was als ik ben. Hierna in januari mijn moeder, februari mijn tante, de moeder van deze neef en enigste zus van mijn vader die nog leefde waardoor ook deze generatie er niet meer is. En hierna eigenlijk toch plotseling mijn broertje die 6 jaar jonger was dan ik. En om het nog spannerder te maken rommelt het ook nog op mijn werk. Maar wonderbaarlijk genoeg ben ik daar allemaal doorheen gekomen. Vraag me niet hoe want dat weet ik zelf niet maar ik sta er nog steeds, en nog steeds probeer ik mij staande te houden al valt dat soms niet mee.
Dat ik nog sta komt ook door jullie, jullie hebben mij met jullie commentaar, lieve en leuke reacties op de been gehouden. Waar voor nogmaals mijn dank.

Maar ik dwaal af. De St. Jan in Den Bosch is een prachtig gebouw. Zie hieronder een foto van een glas in lood raam.

Ook was er weer een levenechte en grote kerststal te bewonderen. Waarvan ik een aantal foto's heb gemaakt.


En dit dit ben ik, ik sta voor het kindje Jezus en Maria.
Deze foto doet me denken aan het ziekenhuis bij mijn moeder dat blijft me zo bij. Zij was zo ernstig ziek het ging niet goed ze lag op de IC. Ik zat te wachten met mijn lieve tante (hierboven genoemd) op mijn broertje in de gang van het ziekenhuis en er kwam een couveuse voorbij met een pasgeboren kindje. Zo mooi en zo bijzonder hoe dat ineen viel.


Plaatjes zeggen meer dan worden dus:

Ook kreeg ik toen een aantal geweldige cadeaus.
Een prachtig met de hand gemaakte kaars met de afbeelding van de Maria die in de St.Jan staat.


Een prachtig Mariabeeldje voor mijn verzameling en omdat ik daar zo gek op ben.Bij de Quilterij een duimvingerhoed van zilver. En ik heb daar de SBS van Simone de Haan zien hangen prachtig gewoon.


De stoffen die jullie hier zien liggen zijn de stoffen die ik in een doos vond van mijn moeder.
Ik vind ze heel erg mooi, prachtige zachte kleuren.


Deze stoffen zijn voor Leanne's House waar ze mee begonnen was. Kijk maar ze had al 1 blok af.
Ik vind hem geweldig geworden. De stoffen zijn van de serie Simplicity van Moda. Alles zit er al in hij moet alleen nog afgemaakt worden. En dat ga ik in 2010 doen. Deze quilt af maken.
Hij krijgt straks een ereplaats in mijn huis samen met de Roze wolk want qua kleur past hij er heel erg mooi bij.


Allemaal een fijne avond en doe voorzichtig.

4 opmerkingen:

 1. Lidahttp://lidakunkeler.web-log.nl29 december 2009 om 20:08

  Kind wat een schitterend idee, die quilt af maken is dan wel helemaal speciaal, want hij is dan van jullie allebei! Ja de St.Jan is bijzonder, maar vooal in deze tijd mag je blij zijn als het er rustig is! Wens je een heel fijne jaarwisseling en een fantastisch creatief en gezond 2010! Groetjes
  Lida

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Je had een zwaar jaar en gelukkig ben je een positief mens. Heel goed om die quilt van je moeder af te maken, al doende kun je denken aan haar an alle anderen die je verloor en zo zal het een mooie herinnerings-/verwerkingsquilt kunnen worden. Goede jaarwisseling gewenst!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat was zeker een ellendige tijd voor jou en dan nu nog de herinneringen .... Sterkte!
  'k Wens je toch ook plezier tijdens het maken van de Leanne!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Lieve Petra,
  Wat een ontroerend log over de Sint Jan en jouw herinneringen aan de afgelopen jaren! Ik werd getroffen door de geborduurde woordjes in de quilt: zonnige dagen...
  Lieve Petra, mag het nieuwe jaar jou veel zonnige dagen brengen!
  Veel liefs, Mienke

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je lieve reactie, ik vind het altijd erg leuk om deze te lezen.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...