woensdag 28 oktober 2009

Geen mandjes maar ..................

Deze week weer geen mandjes. Ik ben bezig met het quilten van mijn rode sampler.
Het label heb ik gisteren gemaakt. Deze sampler is heel speciaal voor mij omdat ik samen met mijn moeder de stof heb uitgezocht en zij de blokken uit het boek van Karin Pietersen.


Ik heb rode stoffen gekozen, mijn moeder groene. Als je goed kijkt zijn het kerststoffen. Dat maakte ons niets uit want wij vonden ze gewoon mooi en hebben beide een aantal lapjes meegenomen om een klein quiltje van te maken.

Toen wij ermee begonnen kwam langzaam het idee om een grote quilt te gaan maken voor op het bed. zo gezegd en gedaan. We rekenden uit hoeveel stof we nodig hadden en zijn deze stof gaan kopen om er zeker van te zijn dat we genoeg hadden. Het resultaat: 12 verschillende blokken in prachtige stoffen.


Gelukkig heeft mijn moeder haar "groene" sampler al helemaal af en was ze al bezig met quilten. dit ga ik na deze afmaken zodat ik straks een prachtige herinnering heb aan haar handwerk want ze kon dat heel erg mooi en goed. Ze heeft nl. nog bij de Nonnetjes op school haar diploma Coupeuse gehaald. Omdat ik ook al vroeg met naaiwerk begonnen ben, ik had op mijn 12e al mijn eerste echte tuinbroek voor mezelf gemaakt ben ik ook een opleiding gaan volgen en ook Coupeuse en meer geworden net als mijn moeder want ik vond en vind het prachtig om van lappen iets moois te maken. Ook breien, haken, borduren en veel meer heb ik van mijn mams geleerd.
Ik dwaal af. De Sampler is bijna klaar. Al zijn de steekjes niet altijd even klein als ik bij sommigen zie geeft dat niets want ik ben er trots op dat ik straks weer een prachtig werkstuk helemaal met de hand heb gemaakt.
Zodra hij af is zal ik haar op de foto zetten. Volgende week hoop ik wel weer mandjes te laten zien want dan moet mijn sampler af zijn.
Fijne dag.

9 opmerkingen:

 1. Bij mij ook geen mandjes, ik ben ook quiltende. Groetjes Else

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat wat we ervan kunnen zien ziet er gaaf uit hoor. Ben benieuwd naar het totaalplaatje. Huiswerk al af? Ik moet nog een paar stukjes aan elkaar zetten.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Maak deze maar lekker eerst af de mandjes kunnen later wel.
  Ben zeer benieuwd naar het geheel.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Deze en natuurlijk ook de groene samplers zullen vast heel erg mooi worden. Dierbaar zijn ze nu al!!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Prachtig persoonlijk logje Petra! Je maakt me reuzenieuwsgierig naar de voorkant! Een bijzondere quilt zal het zijn en blijven...

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik vind het quiltwerk er heel mooi uitzien en ben ook erg benieuwd naar de hele quilt.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Zo te zien, ziet het er prachtig uit. Ben benieuwd naar het eind resultaat.

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je lieve reactie, ik vind het altijd erg leuk om deze te lezen.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...