woensdag 27 mei 2009

Angels Story en Kippen en Stitcherie

Hij is bijna klaar, tenminste de top. Ik ben bezig met het aanzetten van de biezen, dan strijken, sandwichen en quilten maar.

Aangezien ik er ontzettend blij mee ben en hem geweldig mooi vindt heb ik even een paar foto's gemaakt.


Want als je er in december 2007 mee bent begonnen en hem nu bijna af hebt mag je best een paar foto's maken vind ik zelf.

En zo aan iedereen die het maar wil zien laten zien hoe de top is geworden nu hij bijna klaar is.

Hij is zo mooi dat ik een van de dames van de handwerkclub waar ik bij zit mee heb besmet, ze heeft het boek gekocht en is stofjes aan het verzamelen want ze is er weg van.

En zeg nou zelf hij is toch wel erg mooi geworden, het was een heel werk maar ik had het er voor over het was ook bij mij liefde op het eerste gezicht, helemaal met de hand gemaakt.

Tijdens het borduren en aan elkaar zetten van de lapjes heb ik veel aan mijn lieve moeder gedacht die hem niet meer mocht zien en er ook zo weg van was.

En aan mijn broer die afgelopen april ineens de diagnose kanker kreeg en pas 41 jaar is en die weer mijn hele wereld op zijn kop zette. Hij is niet meer te genezen zeggen ze en is volop bezig met chemo en heeft net bestralingen achter de rug.

Als hij gesandwichd is ga ik beginnen met een nieuwe quilt, want dan mag het van mezelf.
En niet te vergeten ik ga met een geheim project beginnen. Ik kan nog niet zeggen wat want het kan zijn dat de persoon waar hij voor is meeleest en er is haast bij dus ik ga deze met de naaimachine in elkaar zetten. Ik hoop tenminste dat dit lukt want ik ben een echt handwerk mens. Als hij af is zal ik hem laten zien.

Nu nog iets anders. Bij de F.I.E.T.S. groep hebben wij de log cabin techniek geleerd.
Ik wilde er eerst een kip van maken, toen een kleed en heb dit weekeinde besloten dat het toch maar twee kippen moesten worden die als speldenkussen dienen. Want van speldenkussens kun je nooit genoeg hebben als handwerkster die altijd alles kwijt is.En ook nog een stitcherie die ik net afheb. deze stitcherie was ik aan het maken als beschermengel voor iemand. Helaas heeft dit niet mogen baten en heb ik hem toch maar afgemaakt en zal ik er eens over nadenken wat ik er nu mee ga doen.
En mandjes.... Ik heb ergens gelezen dat woensdag mandjesdag is. Vanaf volgende week ga ik proberen om een update op woensdag te geven van de mandjes want ik heb er al wel een aantal geknipt maar ben niet toegekomen aan het in elkaar zetten hoe zou dat nu komen...........

Mochten jullie denken wat zal ik zaterdag eens gaan doen, er is open dag bij de Quiltkelder in Putten. Het is er dan erg gezellig en veel te doen en je kunt je dan opgeven voor de lessen en workshops die in september weer beginnen. Wie weet zie ik jullie aankomende zaterdag wel.

14 opmerkingen:

 1. Hallo Guusje,

  Zonet al je mooie foto's bewonderd van je Quilt, super mooi.Maar wat een enorm werk.Ik kan begrijpen dat je zo blij bent.....

  Daaaaaag en veel handwerkplezier toegewenst van Annemieke

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heel mooi is ie hoor.,veel plezier met quilten.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ooooh, da's een mooie Angels Story quilt! M'n complimenten Guusje!
  (en ook sterkte voor je broer ...)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hij is mooi hoor, mag je terecht trots op zijn. Ik ga een zaterdag niet naar putten, ga een dagje naar denhaad zit ook een quiltwinkel.

  sterkte met je broer dat is niet niks zeg!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hoi Guusje, op Costa schreef ik al dat ik je Angelsstory prachtig vind. Je mag er terecht trots op zijn. Heb ook wat verder terug op je blog gelezen, en je hebt een heerlijke schrijfstijl, wat makkelijk leest en ook uitnodigt om verder te lezen. Je bent met prachtige dingen bezig en zo produktief! Toen mijn moeder overleed had ik het gevoel dat het quilten mijn reddingsboei was, misschien herken je daar iets in?
  Graag wil ik je ook sterkte wensen met je broer. Ik hoop dat de chemo's en bestralingen goed werk voor hem kunnen doen!
  Hartelijke groet van Leintje, ik kom zeker weer terug!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hij is heel mooi geworden, en nu op naar de afwerking, dat vind ik zelf altijd het leukste werk dan zie je hoe mooi hij wordt.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hij is erg mooi geworden!
  Ik hoop binnenkort ook zover te zijn. Het is een leuke quilt om aan te werken.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat ben je al ver met je angels story. Prachtig wordt hij !

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Kan me voorstellen dat je supertrots bent op je Angels Story top, hij is ook helemaal geweldig!
  Leuke kippen en een heel lief hartje.
  Fijne pinksterdagen!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat is je top prachtig geworden. Heel veel sterkte met en voor je broer!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Hij is prachtig!!

  Veel sterkte met je broer. Wat een naar verhaal

  BeantwoordenVerwijderen
 12. En,... was het leuk op de open dag?
  :o)

  Je Angel story is geweldig *M*O*O*I*!!!

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je lieve reactie, ik vind het altijd erg leuk om deze te lezen.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...