woensdag 4 januari 2012

Leuk uitstapje

Wat leuk om te lezen wat jullie plannen zijn voor dit jaar. Sommigen hebben er geen en sommigen net als ik heel veel. En dan zijn er ook nog die aan mega projecten beginnen en anderen weer niet.
Leuk ook om te lezen dat ik gelukkig niet de enige ben die het allemaal zo leuk vind.

Ik moet mijn plannen even iets bijstellen, ik heb iets te hoog gegrepen om meteen dit jaar drie grote quilts af te willen hebben na er even over nagedacht te hebben dus de plannen zijn per nu bijgesteld.
Ik vertelde vanmiddag toen ik voor de bouw en een prachtige achterkant op pad was dat ik in juni mijn Sjaantje en Phebetop af wilde hebben.
Natuurlijk is dat veel te hoog gegrepen want dat ga ik echt niet redden bedacht ik me in de trein opweg naar huis dus ik ga het bijstellen in proberen om twee grote quilttops eind van het jaar af te hebben.
Zo dat klinkt al een heel stuk beter want het schept ruimte om nog meer mooie projecten onder handen te nemen die naar liggen te lonken als ik de deur van mijn kamertje opendoen.
Welke twee het worden dat zullen jullie aan het eind van dit jaar vanzelf zien. Wat ik nog steeds wel wil is mijn borduurwerk afmaken en de kerstsokjes. Zo dit waren mijn plannen.

En dan nu de aankopen  voor de huizenbouw die ik in Zutphen heb gekocht tijdens een erg gezellige dag uit en een prachtige achterkant:


Deze Prachtige rood/creme stof voor de achterkandt van de NI waar ik ook nog mee bezig ben en een aanvulling van lapjes voor de huizen die gebouwd gaan worden om het net ietsje spannender te maken.

En nu ga ik snel mijn eerste huisje bouwen want ik ben erg benieuwd hoe die gaat worden.

En morgen laat ik de vorderingen zien van mijn borduurwerk want daar heb ik ook weer eens stukje aan gedaan.

28 opmerkingen:

 1. Dat heb je goed voor jezelf opgelost. Als iets tegenstaat werkt het ook niet, dus verstandig hoor. Wat een mooie aankopen heb je gedaan. Ik denk dat je nu hard bezig bent aan je huisjes. Veel plezier en groetjes ineke

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Héél goed, Guusje en ook slim. Nu kan je weer lekker ontspannen bezig zijn, al die druk, pfieuw.... je doet het toch voor "de leuk", tenminste ik wel. Ik neem me niks voor, zie wel waar ik uit kom.
  Maarre, je hebt prachtige aankopen gedaan, kwijl, kwijl, wat prachtig allemaal. Ik wacht in spanning op je eerste huisje.

  Groetjes,
  Inge/Truusje

  Pssst... ik hoorde ergens dat je uitje extra leuk was geworden LOL

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Phebe en Jane??? In een jaar??? Ik val haast van mijn stoel, of zijn beide bijna klaar?? Beide erg mooie quilts, ik ga je volgen en kom er dan vanzelf wel achter. Prettige avond

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Zo dat klinkt een heel stuk realistischer en al hoop ik voor jou dat je toch je goals behaald, ik vind het wel stoer als je je plannen durft bij te stellen! En wat heb je een gave buit! Die mooie lapjes, jammie!! Veel plezier met de steekjes, knuffel
  Lida

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Kijk dat zijn betere berichten, het zweet brak mijn uit toen je het vertelde vanmiddag! Je hebt mooie bouwmaterialen gekocht, ben benieuwd naar je 1e huisje (DOORPRIKKEN, hihi) Fijne avond knuffel Else

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Mooie stoffen Petra!
  Ik wil ook altijd veel te veel maken, daarom dit jaar geen goede voornemens voor mij. Ik zie wel hoe het komt.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een mooie stiofjes Petra! Erg mooi... En natuurlijk wens ik je een heel goed jaar. Het is altijd goed om je plannen bij te stellen en je zelf niet gek te laten maken!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Prachtige stofjes heb je. En verstandig dat je je plannen hebt bijgesteld.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ja het moet allemaal wel kunnen en leuk blijven. Mooie stoffen heb je gekocht. Ik ben benieuwd naar de huisjes, ze zijn overal al erg mooi.
  Tot morgen , groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Oh, prachtige stofjes! Ben benieuwd naar je eerste huisje. Tja en onze projecten zijn ook geen moeten, dus je ook genieten van alles wat je maakt; dan doen we er toch iets langer over? Goed dat je je plannen bijgesteld hebt! Groetjes Nardy

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Groot gelijk om je plannen wat aan te passen het moet natuurlijk wel leuk blijven anders is het geen hobby. En wat een een mooie lapjes zie ik daar!
  Groetjes Mascha

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Je hebt mooie stoffen gekocht.
  En ja, plannen mag je altijd wijzigen ! Zo denk ik er tenminste over.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Och ja, heel verstandig om je doelstelling te wijzigen. Het is niet de bedoeling dat je jezelf voorbij loopt.
  Mooie lapjes heb je aangeschaft voor de huizenbouw.
  Ben benieuwd.

  groet Heleni

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Wat goed dat je je plannen hebt bijgesteld. Je weet maar nooit wat je dit jaar nog allemaal tegenkomt. Veel plezier met je huisjes, ik ben ook druk aan het bouwen, en het is leuk om te doen.

  Groetjes Petra

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Dat gaan mooie huisjes worden met die schitterende stofjes.
  Wijs besluit om je quiltdrift in te dammen. Maar er is ook zoveel leuks.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Klinkt veel beter. Je moet jezelf niet zo onder druk zetten en gewoon lekker genieten waar je mee bezig bent.
  De stofjes zijn prachtig! Goed gedaan en die achterkant is helemaal mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Wat heb je prachtige stoffen gekocht. Die achtergrondstof is ook zo mooi. Hopelijk lukt het om het naast je neer te leggen. Ik doe al nooit aan goede voornemens; ik ben wel dingen van plan, maar voor mezelf vind ik dat ik altijd van mijn plannen mag afwijken, want ze zijn van mij. Vaak als je het loslaat, wordt je veel productiever. En die huisjes, dat is al zo'n klus (daar zou ik van in de stress raken; eerlijk waar).

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Heel verstandig Petra. Quilten is een hobby en geen aangenomen werk (zou mijn moeder zeggen). Of hebben de prachtige lapjes voor de huizenbouw je stiekem van gedachten doen veranderen ~_~

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Prachtige lapjes. Succes met bouwen en plannen maken.

  BeantwoordenVerwijderen
 20. klinkt goed dan je je programma hebt bijgesteld!!! het is hobby, toch?!
  ik had van Else al gehoord dat je in Zutphen was, heerlijk toch dat je dat op redelijke afstand hebt!!
  mooie stoffen en een superleuke achterkant: het kan niet meer misgaan, groetjs, Sylvia

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Wat zijn die mensen die vlak bij Zutphen wonen toch een bofferts!Ik moet er (gelukkig?) een halve dag voor reizen. Ja joh, de verleidingen in quiltland zijn zo groot, ik neem me wat dat betreft ook maar niets meer voor en zie wel waar ik uit kom, die Phebe kan wel 10 jaar duren.Heb jij het middenstuk al helemaal af?

  BeantwoordenVerwijderen
 22. goed zo! laat het maar gewoon komen zoals het komt!

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Prachtige stofjes! Dat gaat zie ik nu al weer mooi worden. En plannen....die zijn er om te wijzigen! Gewoon doen wat je leuk vindt.

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Plaatjes van een stofkes...wat een mooie blauwtjes... en die wilde plannen voor deze twee grote werken, als je dat zou lukken, handmatig dan wel teverstaan, dan ben jij een toppertje!

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Volgens mij heb je het erg gezellig gehad in Zutphen!
  Het zijn erg mooie lapjes,....
  :o)

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Gelijk heb je, anders geeft het veel te veel druk. Wat een mooie aankopen, ik ben benieuwd of je nu allemaal blauwe huisjes gat maken, of dat je te weinig blauw had? Maar dat zien we de volgende keer wel, als de eerste huisjes gebouwd zijn. Succes!
  Groetjes, Cisca

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Ha Petra..wat was het gezellig gisteren hé.....
  ik werd wel wat iebelig hoor toen je gisteren je plannen ontvouwde....jeetje ik kreeg het er warm van...en dacht nog ..jeetje hoe moet ik dat dan allemaal(maar dat was maar heel eventjes)....ik heb genoten...tot op Phebedag..want dat is al zo weer..

  BeantwoordenVerwijderen
 28. Ja, voornemens hebben is één.. maar het voor jezelf leuk houden is twee. Prima opgelost, Je hebt leuke aankopen gedaan! succes

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je lieve reactie, ik vind het altijd erg leuk om deze te lezen.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...