maandag 11 april 2011

Het geheime project

De top van de loper die vanaf nu Ciska's Bethlehem Star gaat heten is helemaal klaar. 
Gisteren heb ik hem gedubbeld en ik ben hem nu aan het quilten dus hij zal zeker op tijd klaar zijn.

Had ik jullie al verteld waarom hij het geheime project heette? Hij is voor een hele lieve vriendin die heel veel voor mij doet samen met haar man en kinderen en die mij in haar familie heeft opgenomen sinds ik zelf geen directe familie meer heb. Ze zeiden daar met z'n allen dat ze mij geadopteerd hadden en ja als die vriendin dan jarig is dan wil je iets speciaals doen. Ik had al gevraagd of ze een quilt wilde maar die wilde ze niet ze wilde graag een hele mooie loper voor op haar dekenkist in haar lievelingskleuren rood, groen en bruin/beige. Ze heeft hem dus nog helemaal niet gezien weet alleen dat hij wordt gemaakt. 


En ja wat doe je dan je kunt hem tussendoor laten zien maar dat is niet leuk en aangezien ik niet zeker wist of ze hier meelas, wat ze niet doet, heb ik hem in het begin het geheime project genoemd. En nu nu is hij bijna klaar want ook de middelste ster heb ik al gequilt. Op 9 mei is ze jarig dus het moet op tijd lukken.

Verder wil ik jullie allemaal bedanken voor de lieve en leuke berichten op de groene sampler. Eigenlijk zou ik hem quilten en aan mijn broertje geven zodat hij ook een aandenken aan mam had, zo hadden we dat samen afgesproken maar ja dat is niet meer gelukt dus ligt hij nu gezellig bij de klosquilt.

En nu weer lekker buiten het zonnetje in en nadenken welke van de projecten vermeld in de rechterzijbalk echt afgemaakt gaan worden want ik zie zoveel moois voorbij komen, Het project voor volgend jaar heb ik al bedacht of beter projecten zodat ik nu rustig en op tijd stoffen kan gaan verzamelen. Hebben jullie dat nu ook dat je zoveel hebt liggen en twijfelt of je het af wilt maken? Ik ben erg benieuwd hiernaar.

En verder een hele fijne dag. 

24 opmerkingen:

 1. Jou vriendin krijgt in ieder geval een super mooie loper. Ik persoonlijk heb nooit zo veel projecten tegelijk ik maar liever dat waar ik mee bezig ben meteen af en ik rust dan niet tot het klaar is. Maar ja dat is mijn tic:-))
  Groetjes Anneke

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oh Petra ik zou willen dat ik de tic van Anneke had maar helaas die heb ik NIET!! Ik heb hamster genen, hier in huis wordt gezegd; zo af en toe naald en draad bijkopen voor de rest is ze van de straat er ligt stof voor een weeshuis?! (BLOOS, ze hebben gelijk!) maar ja hoe verander je dat????

  Ik ben benieuwd naar de reacties, wie weet zit de gouden tip erbij (lol) jij bent al heel goed bezig!

  BTW voor ik het vergeet, wat een bofkont die vriedin, mooie loper heb je gemaakt!

  Fijne avond, knuffel Else

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat wordt een heel mooie loper. Wat een leuk en lief gebaar.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat ben je toch een lieverd dat je dit voor je vriendin doet. Hij is hartstikke mooi geworden en ze zal er zeker heel blij mee zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. haha zitten we tegelijkertijd bij elkaar te reageren.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hallo Petra wat een mooi gebaar van jou om een loper voor je vriendin te maken.Een echt persoonlijk mooi kado zal het worden en ik hoop dat je de loper op tijd af zult hebben.En wat de projekten betreft die heb ik maar zat liggen ik denk dan maar, ooit komt het af!!Groetjes Nelleke

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat mooi, Petra en wat bijzonder lief van deze mensen dat ze jou in hun familie hebben opgenomen!

  Groetjes,
  Inge

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik reageer vanaf mijn telefoon en vergeet erbij te zetten dat ik de Inge van ingesquiltverhalen ben.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ja dat hebben we denk ik allemaal, er hangt hier een prachtige quilt, nu ja het middenstuk en ik heb gewoon geen tijd om er verder aan te werken! Maar jouw schitterende loper zal zeker met liefde worden ontvangen! Ik vind het een heel fijn gebaar van jouw kant en heel liefdevol van hun kant! Knuffel
  Lida

  BeantwoordenVerwijderen
 10. De quilt ziet er mooi uit Guusje. Mooi cadeau.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Je loper zal je vriendin zeker gelukkig maken! Knap gedaan,en ja er zijn heel veel projecten die nog een kleine of grote toets nodig hebben om als affo te worden herkend , maar dat is zo , een mens zegt,.... sabbatjaar inlassen, en da iets nieuw beginnen, maar het hart spreekt anders, dus volg je je hart hé! Ik ken dat heel goed. Groetjes uit Brugge Carine

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Mooi en heel bijzonder. Je vriendin is vast heel blij met die mooie loper.
  Je 'probleem' is heel herkenbaar. Dit jaar staat bij mij ook in het teken van 'afmaken', maar het is er nog niet van gekomen. Teveel leuke nieuwe dingen gezien.....

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wat ben je toch een schat van een mens. En je vriendin trouwens ook. Het is een hele mooie loper.
  Groetjes Mascha

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Mooie loper is dat - lief, dat je die voor je vriendin maakt.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Nu ik weet zeker dat jou vriendin hier heel blij mee is,
  En ja veel onafgemaakt dingen liggen! en ja weer opzoek gaan naar nieuwe terwijl die anderen nog afgemaakt moeten worden! ach! we moeten toch wat doen, en zo zullen we ons nooit vervelen, zolang we nog projecten hebben.
  Fijne avond groetjes Joke

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Nu ik weet zeker dat jou vriendin hier heel blij mee is,
  En ja veel onafgemaakt dingen liggen! en ja weer opzoek gaan naar nieuwe terwijl die anderen nog afgemaakt moeten worden! ach! we moeten toch wat doen, en zo zullen we ons nooit vervelen, zolang we nog projecten hebben.
  Fijne avond groetjes Joke

  BeantwoordenVerwijderen
 17. heel erg mooi petra, zal ze heel erg blij mee zijn

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Dat wordt een mooi speciaal cadeau en wat fijn dat je zo'n steun hebt aan haar en haar gezin. Dat jullie nog maar lang van elkaar mogen genieten met deze vriendschap.

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Fijn dat je zo'n lieve vrienden hebt!
  De loper wordt heel mooi, ik hou wel van die kleuren!

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Wat een mooi kado voor je vriendin zeg! En wat lief dat ze je een plek in hun gezin gegeven hebben... dat doet je vast veel goed.
  Wat klinkt dat bekent... zoveel mooie dingen om te maken, zoveel waar ik ook aan begonnen ben en eigenlijk niet genoeg tijd om het ook allemaal af te maken. Nu heb ik dan ook besloten dat ik geen nieuwe grote projekten meer ga starten. Misschien af en toe een klein quiltje tussendoor zodat ik kan afwisselen met hetgeen ik nu aan de muur heb hangen, maar verder ga ik alleen nog werken aan de MQ en het borduurwerk 'spirit of winter'.
  Geen idee of ik het ook echt volhou hoor, want ik wilde ook zo graag een mooie quilt voor de kerst maken hihihi.
  groetjes, jolanda

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Waarom weet ik niet, maar ik heb kippenvel nu ik deze blog van je lees.
  Wat lief om zo iets persoonlijks voor je vriendin te maken en beter geschenk kan je een dierbare niet geven.....
  Groetjes
  Tertia

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Je vriendin boft maar met zo'n vriendin. En jij met haar en haar familie. Jij hebt meer lopende projecten dan mij. Maar ik vind het wel leuk om met een paar dingen bezig te zijn, zodat ik even iets anders kan pakken, wanneer ik daar zin in heb. Geniet er allemaal maar van!

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je lieve reactie, ik vind het altijd erg leuk om deze te lezen.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...