zondag 23 januari 2011

De Elves stomen door

Wat gaat een week toch snel. Een week waarin ik mijn mam ook heb herdacht, het is nu twee jaar geleden dat ze plotseling overleed en de eerste tekenen van het ziek zijn van mijn broertje zich openbaarde (achteraf). Over een goede week zou hij jarig geweest zijn en zijn 43ste verjaardag vieren. Helaas is hij maar 41 geworden en mis ik hen beide ontzettend.

Een week ook waarin ik blok 7 van de Christmas Elves af heb gemaakt en blok 8 bijna klaar heb.
Hier is blok 7. Vele gedachten gingen door mijn hoofd bij het stitchen en aan elkaar zetten van de blokjes van dit blok.


Ik vind hem steeds mooier worden. Blok 8 is al voor de helft af, ik hoop deze vanavond af te hebben. Dan is er nog maar een blok te maken, randen eraan en een achterkant zoeken.
Maar zover is het nog niet al hoop ik deze top wel deze week af te hebben of voor 1 februari en dat moet zeker lukken daar ben ik van overtuigd.

Allemaal een hele fijne avond.

25 opmerkingen:

 1. Fijn voor je dat je toch je zinnen heb kunnen verzetten met dit mooie resultaat. Maar wat zul je een moeilijke week gehad hebben!
  Sterkte nog met de komende dagen!
  Liefs Jasmijn

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heftig zo'n herinneringen. Maar je elves zullen zeker troost geven. Hij wordt zo mooi. Moet al langzaam een zakdoekje bij mijn mond houden zo mooi;-))

  BeantwoordenVerwijderen
 3. een dikke knuffel in deze periode vol herinneringen, dat zijn de moeilijkste dagen hé

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dit zal zeker een moeilijke tijd voor je zijn. Heel veel sterkte !
  Je elfjes worden prachtig !

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Herinneringen zijn heel verschillend mooi en verdrietig ik ken dat gevoel.
  Daarom is denk ik het handwerken wat wij doen ook zo fijn je kunt dan je gedachten de vrije loop laten en hoeft op zo'n moment aan niemand verantwoording af te leggen.
  Zo werk het bij mij tenminste wel.
  Ik wens je veel sterkte toe de komende dagen.
  Groeten
  Marga

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Sterkte in deze dagen.Het blijft wel hangen zo'n dingen hé.Gelukkig kon je toch nog wat afleiding zoeken in je elven,heel mooi .

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Sterkte. Dierbare mensen verliezen is nooit makelijk. Dat je ze mist, kan ik mij goed voorstellen, al zal dat niet alleen in deze periode zijn.
  Je elfjes quilt wordt prachtig. Ben benieuwd naar het eind resultaat.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Dat is weer een hele heftige herinnerweek. Maar het is fijn om in zo een periode aan een mooie quilt te kunnen werken. Je kunt dan fijn je gedachten laten gaan en dan draagt dat toch weer bij aan het verwerkingsproces. Ik kan mij heel goed voorstellen dat je ze beide enorm mist en wilde nog even laten weten dat ik je een prachtige sterke vrouw vind. De manier waarop je kerst hebt gevierd getuigd daarvan voor mij. Dat spookt al vier weken door mijn hoofd, dus het werd tijd dat ik het een keertje opschrijf.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat leuk je elfjes quilt, ik hoop dat het quilten je nog vaak troost zal geven. Dat weet ik wel zeker, het is niet alleen een heerlijke hobby maar ook goed voor je ziel
  :0)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. hoi Petra, deze weken zullen niet zo makkelijk voor je zijn!
  ik wens je heel veel sterkte en hopelijk vind je wat afleiding in je mooie quilt!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Dat zijn geen makkelijke dagen voor je geweest! Ik hoop dat verdrietige gedachten ook afgewisseld zijn, met mooie en fijne herinneringen aan je moeder en broer. Ik denk dat je elfenquilt alleen maar specialer en mooier wordt nu je al werkend eraan je familie hebt herdacht.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Een moeilijke tijd - veel sterkte!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wat een prachtige quilt wordt dit, zeg! Waar heb je het patroon vandaan? Heel veel sterkte met al je herinneringen. Tijdens het patchen kun je goed over dingen nadenken èn het geeft je quilt een heel apart gevoel. Extra emotie zit erin.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Prachtig en zulke mooie stofjes. Sterkte deze dagen vol herinnering.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Missen zal je ze altijd maar hoop dat mooie herinneringen je altijd zullen omringen.
  Heerlijk is het toch dat we zo'n fijne hobby hebben, je elven worden schitterend!
  groetjes Marijke

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Ziet er beeldschoon uit en zo gezellig die rode tinten! Nu dat gaar wel lukken hoor voor 1 februari!
  Zolang jij leeft zijnzij nooit helemaal weg, want je herdenkt hen in liefde! Sterkte lieverd in deze dagen van herinnering, knuffel
  Lida

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Januari is voor jou dus en heftige maand met zoveel herinneringen, die naar boven komen. Gedenk ze in liefde en na verloop van tijd denk je aan ze met een glimlach i.p.v. met een traan; ook al zal het gemis altijd blijven.
  Fijn natuurlijk dat je Elvenquilt bijna af is, maar ik zal ze missen in je berichtjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 18. As je geliefden kunt herdenken en mooie herinneringen aan ze hebt, zijn ze nog altijd bij je. Je quilt wordt heel mooi. Dat dot quilten wel, je gedachten vliegen alle kanten op.

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Ik wens je heel veel sterkte met deze moeilijke dagen. Wil nog wel even melden dat ik je quilt helemaal geweldig vind worden.
  Groetjes Mascha

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Ja herinneringen zijn soms pijnlijk, maar dit kan je troost geven als je er mee bezig bent.
  Je quiltje word schitterend.
  Knuffel Joke

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Je Elves wordt heel erg mooi en al zo'n geweldig totaalplaatje.
  Het creatief bezig zijn sterkt ons om door moeilijke tijden heen te komen...

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Moeilijk hè, zo'n week, hoewel op een bepaalde manier misschien toch ook weer fijn. Je bent je dan weer even bewust van de fijne herinneringen die je aan hen hebt en die bieden dan ook weer troost.
  Je quilt wordt heel erg mooi.

  Groetjes,
  Inge

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Zulke herinneringen zijn heel moeilijk. Maar wel fijn dat je toch weer zoiets moois kon maken! groetjes
  Jane

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Via via kom ik op je blog terecht en lees ik hier jouw stukje. Het is zo herkenbaar dat je schrijft dat tijdens het quilten allerlei gedachten door je hoofd gaan... gedachten ook aan hen die je verloren hebt.
  Zelf heb ik 4 maanden geleden mijn moeder verloren en ik mis haar zo ontzettend!! Ik heb kort daarna besloten een quilt te gaan maken (mijn eerste) om op die manier iets omhanden te hebben. Anders weet ik niet waar ik het zoeken moet. Kort na mijn moeder overleed haar zus en van de week overleed haar andere zus, niet te geloven hé? Veel kan ik gelukkig ook kwijt op mijn blog waar veel mensen mij lieve berichtjes sturen... heel bijzonder vind ik dat ook.
  Eergisteren heb ik besloten een nieuw blog te beginnen (stokjes en steekjes) waarop ik alleen mijn handwerk dingetjes ga zetten en quilten zal daarop vast een grote rol spelen, want bij deze ene quilt zal het niet blijven hoor. Ik vind het super om te doen!!
  Jouw quilt wordt prachtig... ik vind de kleuren die je gekozen hebt ook erg mooi!! Nu ga ik nog even verder neuzen op je blog als je dat goed vindt.
  Sterkte met alles, liefs jolanda

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Het blijven altijd moeilijke momenten. Op een gegeven moment geef je het wel een plaats, maar toch....
  liefs Elly

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je lieve reactie, ik vind het altijd erg leuk om deze te lezen.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...