zondag 8 augustus 2010

Even laten zien waar ik zo druk mee ben....


Hiermee dus. Ik ben druk bezig met het quilten van de Angels Story quilt. Ook heb ik besloten om de geborduurde en geappliceerde blokken door te quilten in het ruitpatroon wat ik ook gebruik in de blokken om te voorkomen dat hij in de geborduurde en geappliceerde blokken gaat doorzakken zoals ik al eerder heb gelezen en gehoord en voor ben gewaarschuwd want het origineel wordt niet gequilt in deze blokken. Nog even een totaalplaatje van de hele quilt. Ik schiet al lekker op en hoop hem eind volgende week af te hebben.


Eerst wilde ik hem helemaal loshalen omdat de achterkant nogals stug is, dat is ook de reden dat ik hier al zo ontzettend lang mee bezig ben maar ik heb een nieuwe quiltnaad en een nieuw nummer geprobeerd en nu gaat het als een speer. Ik kijk ook uit naar de quilten van de klostop want daar heb ik wollen vulling in, ik heb vernomen dat deze heerlijk moet quilten.
Maar nu eerst gauw verder met deze en dan gauw verder met de bloemen want die moeten eigenlijk 28 augustus hangen. Dus tot gauw..........

32 opmerkingen:

 1. Wat wordt hij toch mooi! Ik heb inderdaad ook gehoord dat de blokken gaan zakken als je ze niet doorquilt. Het zijn dan soms ook flinke blokken. Ik moet nog eens bedenken hoe ik de mijne door ga quilten. Er liggen nog genoeg andere projecten te wachten om doorgequilt te worden, dus ik heb nog even tijd ;o)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat wordt hij mooi. Nog even doorbijten.
  groetjes Elly

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik Heb hier even bijgelezen. Nou, ik ben altijd druk met van alles en nog wat, maar hier zit ook zo iemand. Jeetje, wat ga jij lekker zeg en wat worden de Angels prachtig! Welke quiltnaald gebruik je nu, ben ik eigenlijk wel benieuwd naar. Ik ben ook altijd op zoek naar een betere. Ik ben ook erg benieuwd naar je ervaring straks met de wollen vulling. Daar heb ik ook nog nooit mee gewerkt.
  Ik heb ook nog genoten van je verhaaltje over Amsterdam. Leuk hè, zo'n dagje uit en je aankopen zijn super.
  Heel veel plezier met alles waar je mee bezig bent en een fijne avond!

  groetjes,
  Inge

  BeantwoordenVerwijderen
 4. @Dank je wel Ellen en echt doen de blokken ook quilten anders gaat hij echt zakken.
  @Elly bedankt
  @Inge ik gebruik nu gold eye quilting needle betwee no 9. Super scherp gaat door alles heen zlefs door de iets tuggere stof.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat handig toch, de ervaringen van andere te lezen. Ik heb de top ook af en durfde er niet mee te beginnen, omdat ik niet wist hoe te gaan quilten, mij lijken de grote blokken ook veel te zwaar om er niets mee te doen, maar ik wist niet goed wat.Je hebt er mooie kleuren gebruikt. Ben ook eens benieuwd naar de wollen vulling, want die heb ik nog nooit gebruikt.
  Groetjes van Marianne

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Tjonge, wat en prachtige quilt wordt dat. En ik vind het erg mooi dat die blokken ook gequilt worden. Is een goede tip: ook die blokken door te quilten, anders gaan ze zakken. Dat klopt vast! En inderdaad: de herfst is heerlijk en zo rijk. Alleen wat mij betreft mag het best nog wel even zomer zijn...;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Gaat heel mooi worden,succes verder.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik vind hem super. Prachtig. Fijn dat het quilten nu beter gaat, dat houdt de moed erin. Nog even volhouden en dan heb je een prachtige affo!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Petra wat een snoepie is deze quilt toch. Je schiet inderdaad hard op. n werk je niet over de kop met e bloemen he? Dan maar aa het eind van het seizoen :)
  Komende week breng ik mijn sterrenquilt naar Putten maar 6 okt. moet hij mee terug want hij moet mee op quiltweekend.
  Fijne week en succes met quilten!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat een pracht quilt. En weer wat geleerd. Ook quilten in de geappliceerde blokken anders gaat het hangen. Nou vind ik een checkerboard toch altijd mooi, goede keuze!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. veel quiltplezier! een andere naald kan soms echt wel wonderen doen (niet alleen met de hand, ook met de machine!).

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wat ben je weer lekker actief, Petra. Geen pijn aan je vingers? Ik moet op tijd stoppen anders gaat het zo'n pijn doen. Succes!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Hij is schitterend, nog een paar daagje pitten! Succes ermee, groetjes Else

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Wat wordt hij mooi. en je quilt hem helemaal met de hand door???
  teken je dan eerst die strepen.
  groetjes dorine

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Goed gereedschap is ..... scheelt toch de helft hihi!! Je gaat goed zo joh! Veel plezier met verder quilten! Mooie dag, liefs, Daniëlle

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Jaaa, héél goed dat je in de blokken ook quilt. (ik kan het weten :-()

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Wat wordt dit ook weer een prachtige quilt, ik ben gek op quilts met stichery, het is zo gezellig om te doen en het te zien opknappen door het borduren is zo stimulerend.

  groetjes, Wilma.

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Wordt mooi zeg je Angels! En wollen vulling quilt echt heerlijk, ik wil het niet meer anders dan wol.
  Lieve groetjes
  Bieb

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Oh wat is hij mooi!!! Nog eeven doroprikken en hij hangt!!

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Hij is heel erg mooi. Ik vind dat rasteren met quilten erg mooi uitkomen. En wol ja dat quilt zo lekker. Het zit in mijn LIB en je naald vliegt er door.

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Wat een prachtige kleuren-combinatie. Heel wat anders dan die van mij in aqua-tinten. Het lijkt wel of hij iedere keer anders is.
  Op de middenstukken heb ik schaduw-quilten om de engeltjes gedaan.

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Wat wordt ook deze weer gaaf en hoe staat het met de bloemen, ben je al bijna klaar? Je maakt toch zulke mooie quilts!!Groetjes
  Lida

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Hij is heel erg mooi geworden, en zijn die blokken echt zo zwaar ? heb je wel de stof aan de achterkant weg geknipt ? dat vergat ik vroeger nog wel eens. Bedankt voor de tip van de quiltnaald, misschien ook iets om hexjes aan elkaar te zetten door stugge stof.

  groetjes, jeannet

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Wat ben jij met iets moois bezig. Wel pittig lijkt me.
  Groetjes van Jannie

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Wat wordt 'ie ontzettend schattig! Nog heel veel sterkte (en plezier, hoor) met het laatste stukje! :)
  Groetjes, Ria.

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Schitterend wat word hij mooi
  Groetjes Joke

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Hij wordt prachtig, Guusje! En ik vind het heel mooi dat je het borduurwerk ook doorquilt - geeft toch weer meer diepte.
  groetjes
  Jane

  BeantwoordenVerwijderen
 28. Ik verwachtte CW blokjes, maar dit is minstens even mooi. Wat is het een prachtige quilt geworden Petra!

  BeantwoordenVerwijderen
 29. Knap dat je zoveel maakt, ik gun mezelf helemaal geen tijd en ik wil veel te veel verschillende dingen...

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je lieve reactie, ik vind het altijd erg leuk om deze te lezen.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...