donderdag 21 november 2013

Werk in uitvoering

Het is een beetje stil hier. Niet dat ik niets doe ik doe juist heel veel maar heb even niet zoveel te laten zien.
Als eerste het rek met alle nog te quilten quilts. Eigenlijk zijn het er zoveel dat ik het rek maar in de woonkamer heb gezet met een mandje eronder met de achterkanten en bindings die ik al klaar heb voordat ik weer heel lang moet zoeken waar ze ook al weer liggen.
Het zijn er 8 als ik het goed tel dus het wordt wel tijd dat ze eens afgemaakt gaan worden en nu mijn quiltring weer gemaakt is, dankzij de snelle service van meneer Meeuw, want ik was uitgegleden en er bovenop gevallen net als op onderstaand rek. Dat heb ik tijdelijk profesorisch gemaakt met een nieuw latje. Eens kijken of de Kerstman een mooie nieuwe voor mij in petto heeft dit jaar, jullie weten wel zo prachtige metalen of houten. Nu staat niets mij meer in de weg om heerlijk steekjes weg te quilten.
Daar was ik trouwens al mee begonnen zie de sneeuwmannen daar onderin deze hebben al een paar steekjes gekregen.


In de doos daar onderaan aan de rechterkant daarin zitten de stoffen voor mijn SBS en AWS quilt. Want daar ga ik ook mee beginnen. Ik heb straks zoveel quilts af dat er weer ruimte is voor iets nieuws.
De SBS wordt rood wit omdat ik een rood witte quilt wil hebben en de AWS wordt gemaakt van reproductiestoffen. Hoe die blokken worden dat zien jullie later want eerst moeten er nog twee bijna af zijn.
O ik zie net dat het eerste SBS blok hieronder klaar ligt dus toch een kijkje bij deze net begonnen quilt. En ik wil alle blokken maken. 

De eerste van de bijna affo's is de Grandmothers Choice quilt. 


Afgelopen weekeinde heb ik tussen de drukte door alle resterende blokken getekend voor deze quilt. Er liggen nu nog 27 blokken klaar om in elkaar gezet te worden in de drie blokken mappen die jullie hier zien. Ik zou eigenlijk eerst verder gaan met Phebe maar ja deze quilt is veel sneller een affe top dus heeft deze heel even voorrang gekregen.

En verder verder borduur ik hier en daar een steekje ik vind het wel jammer dat er maar een paar uur in een dag zitten anders......

En nu snel weer een GC blok in elkaar zetten want ook die quilt vind ik zo mooi worden.

zondag 10 november 2013

Hij is af.....

Als eerste allemaal bedankt voor de tips over de eventueel nog te vinden stof. Ik ben erop uit geweest maar helaas het is er niet meer. Ik vind het ook niet echt erg want hij past nu precies boven mijn bank kijk maar en ik vind hem zo mooi nu.En ja Philana moest natuurlijk ook even kijken en goedkeuren en zoals jullie zien heeft ze hem goedgekeurd dus kan ik hem gaan quilten. Gelukkig maar want het zal toch zijn dat dit niet zo is.....


Ook heb ik Phebe weer opgezocht. Een nog te appliceren rand is bijna klaar.
Nog drie te gaan en een boel kleine blaadjes in de rand ervoor.

  

Een klein beetje detail


Even van dichtbij hoever ik ben. En nu komt het ik kan het stapeltje stofjes even niet vinden wat ik heb gebruikt voor de rand dus ik moet nog even verder zoeken vast te goed opgeborgen.....Een mooi plaatje


Tijdens het zoeken naar de stofjes voor Phebe ben ik ook deze Ufo weer tegengekomen want ook daarvan was ik eea kwijt. 
En ja wat doe je dan gewoon deze week weer een rijtje erbij maken.
Ik ben bijna op de helft nu. 


Gisteren heb ik de laatste hand gelegd aan het paraplu zo leuk om te maken.


En zo ziet zij er nu uit met de drie rijtjes aan elkaar.


Eens kijken of ik deze ook eind dit jaar af kan hebben.

Het leuke van al deze ufo's die ik onder handen heb is dat ik bijna geen ufo meer heb.
Nog twee buiten deze twee dan zijn ze allemaal af, tenminste de tops.

Volgend jaar zal ik rustig verder werken aan mijn  Baby Jane, Sarah Morrel en de LE.
Ik moet naast de Baby Jane wel iets anders omhanden hebben omdat dit zulke kleine stukjes zijn die ik nog moeilijk kan vastpakken maar het gaat me lukken en dan dan mag ik rustig nadenken over een nieuwe quilt.
Ik heb er nog heel veel op mijn verlanglijstje staan dus welke het gaat worden dat zullen jullie tzt wel zien.

Voor nu een hele fijne zondag gewenst.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...