woensdag 28 september 2011

Naar de Stitcheriebee

Gisteren ben ik naar de Stitcheriebee geweest in Amsterdam.
Het was weer erg gezellig en leuk.  Annelies had haar prachtige Dear Jane meegenomen.
En echt op de foto is hij mooi maar in het echt een beauty, het zijn zulke prachtige kleuren en stoffen.
Ik had mijn fototoestel thuis laten liggen en heb met mijn telefoon foto's gemaakt helaas zijn ze niet allemaal even duidelijk.


Anita laat hier zien hoever zij is met haar L.I.B.


Else had een prachtig blokje af en zelf ik heb twee blokjes bijna af nl deze:
De kersjes moeten nog worden geappliqueerd en de koe is bijna klaar. Voor meer foto's en verhaal kijk even bij beide dames.

Zodra de P.O.P. in elkaar zit ga ik hier heel snel mee verder want ik vind het nog steeds een beauty en ja de P.O.P. zit weer bijna helemaal in elkaar.
Door deze twee uitjes/bee's zo kort achter elkaar heb ik weer heel veel inspiratie gekregen.
Dus snel terug naar het zonnetje weer wat steekjes zetten aan de P.O.P.

Ps allemaal bedankt voor jullie complimenten en reacties op mijn gevonden schatten.

dinsdag 27 september 2011

Mijn overgrootouders

Zoals jullie al gelezen hebben is de gang geschilderd en nu helemaal klaar. Heel licht beige geschilderd want dat past zo mooi bij de ontzettend oude foto's van mijn overgrootouders.
Deze foto is van de vader en moeder van mijn opa van vaders kant


En deze is van de vader en moeder van mijn oma ook van mijn vaders kant.


De lijsten zijn nog hetzelfde als ik ze ooit heb gekregen van mijn mam en ik weet niet beter of ze hingen bij mijn pap en mam en eerder bij mijn opa en oma in de gang. De klederdracht die jullie zien komt uit Soest/Soesterberg voor zover ik weet.

Ik vind het zo leuk om ze te hebben en ze weer in mijn gang te hebben hangen.
Heel bijzonder vind ik het ook dat ze zo lang bewaard zijn gebleven.

maandag 26 september 2011

Iets heel bijzonders gevonden

Laatst keek ik op marktplaats zomaar wat rond.
En ineens ineens viel mijn oog op iets heel speciaals met een heel speciale naam erbij.
Ik schrok er eerst een beetje van en dacht dat kan toch niet waar zijn.
Het gaat om een borduurlap en stoplap gemaakt door een mevrouw A. Metz.
Mijn lieve mam heette precies zo dus ik ging bieden want ik was bijzonder nieuwsgierig wie die mw. A. Metz was en waar ze heeft gewoond en of het zelfs misschien nog familie is van mij, tenminste van mijn opa's kant.
Uiteindelijk had ik geluk en heb ik beide lappen kunnen kopen.
Hier een plaatje van ze:


 De mevrouw van wie ik deze lappen heb gekocht wist mij te vertellen dat deze mevrouw A. Metz uit Amersfoort kwam en deze lappen heeft gemaakt voor haar opleiding tot handwerklerares waarschijnlijk in 1910. Deze opleiding volgde ze in Amsterdam. Ook vertelde deze mevrouw dat ze misschien nog meer spullen had die door dezelfde persoon gemaakt waren.

En ja hoor ze had nog meer gevonden, hieronder volgt alles wat er bij hoort.
Een flanellen hemdje, een schort met ingezette stukjes en een rok.En nee dat was nog niet alles er was nog meer, een dijzakje, twee wit op wit stoplapjes, een tasje voor kammen of servetten en een doorgestikte slabette met kant afgezet.Natuurlijk ben ik op zoek gegaan in de stamboom die ik van mijn opa heb en ja hoor waarschijnlijk is het een nicht of zus van mijn opa geweest want die naam heb ik in de stamboom gevonden en dus een heel bijzonder bezit voor mij en ook heel bijzonder dat ik dit heb gevonden.

Wat ik ook heel erg bijzonder vind ik dat deze dame ook haar opleiding heeft gedaan voor handwerklerares net als mijn mam en ik hebben gedaan jaren terug.

Soms bestaat toeval niet of toch wel?

zondag 25 september 2011

Phebe en wat ik verder heb gedaan deze week(en)

Zoals jullie weten ben ik heel druk bezig geweest met het opknappen- ruimen van mijn huisje.
Er is veel weggegaan en wat is dat heerlijk zeg het schept ruimte, overzicht en nieuwe energie.
Afgelopen week had ik het plan om de top voor de Pockets of Posies quilt opnieuw nu goed in elkaar te zetten dat ging goed tot dinsdag, ik kwam thuis van een eerste werkdag na mijn vakantie en vond een folder van een grote doe het zelf winkel in mijn bus en zag, heel toevallig natuurlijk, dat het spul wat ik in de gang op de muur wilde doen zo in de aanbieding was dat ik meteen het behang van de muren ben gaan afhalen, spul gehaald en aan de gang. Resultaat van een klein weekje werken  een prachtige gang met fantastisch mooie opgeknapte muren. Ben er helemaal blij mee. En ik ben nu zo goed als klaar in huis.Oke mijn slaapkamer moet ooit nog een keertje maar dat is niet noodzakelijk. Ook uit mijn kleine gang kwam weer het nodige, er lagen wel 10 paraplu's waarvan er nog eentje toonbaar was en echte werkte dus jullie snappen het al ook dit is opgeruimd.
Alleen de foto's van mijn overgrootouders, de vaders en moeders van mijn opa en oma moeten nog worden opgehangen want dat zijn hele bijzondere foto's die ik daar weer heel graag wil ophangen, zodra dit is gedaan zal ik jullie het resultaat laten zien.
Gevolg weer niet veel gedaan aan de P.O.P. Wel hebben we afgelopen vrijdag bee van de Vlotte Naalden gehad bij mij thuis en dom dom dom helemaal vergeten foto's te maken volgende keer beter.

Gisteren op pad naar hier:

Petra Prins dus naar de Phebe groep. Ik was er al eerder omdat ik een afspraak gemaakt had met Marian om elkaar eens te ontmoeten en haar prachtige Phebe in wording in het echt te zien en geloof met in het echt is hij nog mooier dan op de foto. Maar er waren in die groep nog meer dames die mij hun bijna affe en Phebe in wording lieten zien. Werkelijk prachtig allemaal. En wat zo leuk is allemaal verschillend, ieder in zijn eigen stijl en smaak. 

En hier komt dan mijn Phebe is wording. Ik ben opnieuw begonnen omdat de eerste achtergrondstof die ik had gekozen wel erg mooi is maar iets te donker naar mijn zin.  En nu nu vind ik hem helemaal mooi worden.


Deze week wordt het heerlijk prikweer en ik ben zo goed als klaar in huis dus er zullen hier en daar wel heel veel steekjes gezet gaan worden en ik heb er ook weer zin in. Ik had de laatste tijd nl. eigenlijk niet zoveel zin maar gelukkig is dat weer over vooral nu ik weer zoveel mooie quilts in wording heb gevonden in doosjes en zoveel moois voorbij zie komen op jullie blogs.

zondag 18 september 2011

Plannen voor dit seizoen

Graag wil ik mijn plannen voor dit seizoen met jullie delen.
Als eerste ga ik binnenkort beginnen met deze prachtige Afghan. Sinds ik hem zag ben ik er helemaal weg van alleen laat ik de ruiten weg en ga hem doorlopend borduren.


De stof heb ik al een jaar in huis net als het patroon. Het garen heb ik pas gekocht en uit mijn eigen voorraad gehaald want je hebt hier heel veel garen voor nodig.
Vorige week zak ik hem in het echt bij iemand en nog steeds ben ik er helemaal flieft op dus ik ga de stoute schoenen aandoen en eraan beginnen. 
Hier de stof waarop ik hem ga borduren en zien jullie dat mapje, dat mapje is van mijn mam ze heeft hem helemaal zelf gemaakt, er zitten borduurnaalden en nog veel meer benodigdheden in die je gebruikt om te borduren dus die ga ik erbij gebruiken.


En dan was/ben ik hier ook nog mee bezig. Deze schiet niet echt op omdat ik al een paar keer achteruit moest borduren en het garen steeds breekt als je ermee bezig bent. Daarom leg ik hem steeds weg maar ik heb nu afgesproken met de dames uit de bee die ook een langlopend project hebben dat we hier iedere maand een paar steekjes aan ga zetten zodat ook hij een keer afkomt. We laten dit dan aan elkaar zien als extra stimulans.


En verder wil ik graag de top van de POP afmaken, die bijna klaar is maar niet echt op wil schieten, de Christmas Elves quilten, de LIB afmaken want ook daar ben ik een heel eind mee en steeds afwisselend steekjes zetten aan Phebe en mijn Dear Jane. Dus plannen genoeg. Meer ga ik niet onderhanden nemen op dit moment want dan komt het niet af.
Zodra een van deze af is pak ik weer een volgend doosje of project.

Ben erg benieuwd wat jullie allemaal gaan doen hebben jullie ook zoveel plannen?

In ieder geval een hele fijne zondag.

donderdag 15 september 2011

Sfeerhoekje

Allereerst heel erg bedankt voor alle beterschapswensen, ik zla in het vervolg nog voorzichtiger doen dan ik al doe. Trouwens ik ben er al aan gewend dat ik af en toe languit lig. Dat gebeurd nl. al mijn hele leven. Dat is ook de reden dat ik vloerbedekking in mijn woonkamer heb alhoewel ik heel graag laminaat of een houten vloer zou willen hebben maar ja dat is nu eenmaal niet handig voor mij.

Graag wil ik jullie iets laten zien van wat ik de afgelopen weken heb gedaan, een muur heeft deze kleur de kleur klei gekregen. Het tafeltje heeft mijn vader nog voor mij gemaakt helemaal zoals ik het hebben wilde, ik vind hem nog steeds erg mooi terwijl hij toch al 20 jaar oud is want mijn pap is er al 16 jaar niet meer.

De jurk heb ik nagemaakt van een plaatje met een beetje eigen fantasie, het is een examenwerkstuk. Zo heb ik er nog 5 dus ik kan wisselen. De twee poppetjes zijn echte antieke porseleinen popjes ook ooit van mijn pap gekregen want die was net als ik gek van het struinen langs rommel- en antiekmarkten.

Het mariabeeldje was nog van een oma van mij.


Nu nog zo'n mooi quiltje maken en de kapstok wit schilderen en opschuren zodat deze ook de goede kleur krijgt. Het tafeltje laat ik zo ik blijf hem nl. erg mooi vinden.

De rest van de kamer is heel licht creme/beige geworden een soort roomwit. De meubels moeten nog gedaan worden dat komt nog. Ik heb eerst informatie opgevraagd wat ik ermee kan doen zonder dat ik ze verpest. 
Ik ben toen bij deze uitgekomen waar ik ook heel goed advies heb gekregen en je kunt daar ook alle spullen kopen die je nodig hebt voor de verschillende technieken.

Dus ik heb een proefpotje besteld en ga binnenkort eens proberen op een dienblad of rand van een spiegel hoe het wordt.

Dus daar ben ik nog wel even druk mee en ik vind het geweldig leuk om te doen.
Nu nog even van het zonnetje genieten.


woensdag 14 september 2011

Het is weer de 14e

Normaal zou ik vandaag een update laten zien van het quilten van de Civil War Diary quilt.
Helaas hij is nog niet gedubbeld geen tijd voor gehad want ik ben druk aan het klussen geweest. De helft is nu klaar de andere helft volgt aan het einde van het jaar als ik weer een paar dagen vrij heb.
Wat er ook is gebeurd is dat ik vorige week gevallen ben en een hele dikke en blauwe enkel en arm had. Maar gelukkig is dat met een paar dagen strompelen en wat rusten weer goed gekomen, de kleuren zijn in ieder geval prachtig nu en dat allemaal terwijl ik vakantie heb. Door het vallen is mijn geplande weekje weg in het water gevallen dus die heb ik nog tegoed.
Verder heb ik eigenlijk niet zoveel gedaan, een beetje gepoetst, eigenlijk heel erg gepoetst en van alles verandert want over 2,5 week komt mijn nieuwe huisgenootje. Ik heb haar gisteren weer gezien wat is het toch een dotje.
Kan niet wachten tot ze hier is.
Wat ik nog wel in de avonduren heb gedaan is weer een paar rijen aan de Pockets of Posies gezet en nu wel goed.

Zo ziet het er nu uit en heerlijk van het mooie weer genoten met af en toe een mooi boek wat al heel lang op een stapel lag om te lezen. Degene die ik nu aan het uitlezen ben is de laatste van Harry Potter. Deze heb ik nog van mijn mam voor mijn verjaardag gekregen dus zolang ligt hij al.
En ik zit met smart te wachten op een book van Jennifer Chiaverini, van de Elm Creek serie. Ik heb de gok gewaagd om er eentje in het engels geschreven te bestellen. Ben erg benieuwd hoe het leest. Het is het boek de master quilter, leest het fijn en lekker dan kan het zomaar zijn dat er nog meer bij komen.
Een leuk cadeautje voor mezelf voor de kerst zeg ik dan maar.
O ja ook heb ik nog iets gedaan aan Phebe, dit laat ik later zien en ik heb nog veel meer te vertellen maar dat volgt later deze week want ik ga aan een nieuw zo mooi project beginnen ben er helemaal weg van.

maandag 5 september 2011

En hoe is het nu met mijn Dear Jane

Maar liefst een blokje heb ik erbij gemaakt. Niet veel dus, ik ben er ook helemaal uit want ik had nog twee geknipte blokjes liggen maar daar zijn een aantal stukjes niet goed van maat bij. Dus dat wordt even opnieuw puzzelen en opnieuw in elkaar zetten.


Volgende maand beter zeg ik maar en nog heel erg bedankt voor jullie beterschapswensen, het heeft geholpen ik kan weer redelijk slapen 's nachts en ook weer iets doen nog niet alles maar langzaam komt het weer terug.

zaterdag 3 september 2011

Silvia's Bridel Sampler

Doordat ik mij lelijk geblesseerd heb tijdens het klussen, een spier in de linkerkant van mijn borst ernstig overstrekt, zit ik even op non actief wat dat betreft.
Aangezien het heerlijk weer is is dit natuurlijk geen probleem. Wat ik wel heb gedaan is alles van mijn pop weer uitgehaald want ik was vergeten dat ik er nog een aantal banen tussen moest zetten en dacht al waarom past het nu in een keer niet meer. Hierover van de week meer.

En ja als je niet zoveel kunt doen wat ga je dan doen. Rommelen in laatjes en wat kwam ik weer tegen juist de mooie stof om Silvia's Bridel Sampler van te gaan maken.
Ik moet alleen nog maar stof kopen voor de sashings, waarschijnlijk een groene kleur en dan is het beginnen maar.  

Nu was ik er ooit al eens mee begonnen in hele felle kleuren. Deze zijn nog steeds erg mooi maar niet meer helemaal mijn smaak. Erg jammer want deze stoffen zijn nog een beetje speciaal voor mij omdat ik ze van mijn mam heb gekregen. Hier ga ik dus iets anders van maken, ooit wil ik nog eens een New York beautie in elkaar zetten want dat vind ik ook een prachtig patroon en daar vind ik deze stoffen erg mooi voor.

Dus vanaf wanneer ik zin heb zullen jullie af en toe een blok voorbij zien komen van deze ontzettend mooie quilt en ik heb nog iets nieuws te laten zien zo leuk maar daarover later meer. 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...