zondag 1 augustus 2010

Dagje Amsterdam en stoffen

Eerst wil ik jullie allemaal heel erg bedanken voor jullie complimenten over mijn eigen ontwerp. Ik zat en zit hier helemaal te glimmen omdat ik er erg blij mee ben.
En wat vliegt een week toch snel voorbij. Het is alweer een week geleden dat ik een bericht plaatste zag ik. Het is voor mij ook een drukke en ietwat lastige week geweest maar ik heb hem goed afgesloten door een dagje met twee andere dames naar Amsterdam te gaan een hele belevenis vooral als je (net als ik) hier al ongeveer 10 jaar niet bent geweest.
Eerst al dat je met een OV chipkaart moet reizen die ik natuurlijk nog niet heb want dat wist ik niet maar goed, we zijn aangekomen en het was druk maar niet te druk (gelukkig). Op de Dam was een kampioenschap bezig en kon je op de foto met, volgens mij, diverse personages uit Harry Potter. Dat zag er ongeveer zo uit. Verder zijn we ook nog naar de Albert Cuypmarkt geweest en hebben dan alle stoffenwinkels van binnen gezien die daar waren wat is dat een genot en heerlijk om even te snuffelen, prijzen te vergelijken en eea mee te nemen omdat het hier veel duurder is.



Maar waar we ook voor gingen was de winkel van Den Haan en Wagenmakers. Die wilden we wel eens van dichtbij zien en van binnen en dat hebben we. Een prachtwinkel met prachtige stoffen, quilts, nog meer stoffen, prachtig aangeklede poppen, oude dingen, boeken en nog veel en veel meer ik weet zeker dat ik daar nog vaker naar toe zal gaan.


Om mijn compassquilt te maken, heb ik daar de volgende stoffen gekocht:


Dit zijn de twee achtergrondstoffen die ik nog heb en misschien ga gebruiken. De bovenste voor de applicatie blokken en de onderste rond de compassen of toch niet. Ik ben daar nog niet helemaal uit.


En dan nog even een totaalplaatje van alle stoffen die ik heb verzameldmeest uit mijn voorraad, en de aankopen van hierboven. Het kan dus zijn dat ik nog achter nieuwe achtergrondstof aanmoet maar dat zie ik nog wel. Ik vind het een prachtig palet zo bij elkaar.


Precies de kleuren die ik voor ogen had en het goede nieuws, juf vind hem ook mooi en ik ga hem maken. Dus dit wordt mijn quilt voor het aankomende leerjaar, ik ben er erg blij mee en jullie zullen hem nog vaak voorbij zien komen.
Ps In de hoeken bij de flying geese rand moet ook nog iets komen. Dat kon ik niet tekenen in EQ6 dus heb ik dat nog even open gelaten om later te bekijken.

25 opmerkingen:

  1. Is zo te zien een heerlijk dagje geweest, super die stofjes heerlijk om zo'n stapel te zien. Merk zelf ook dat het af en toe heel moeilijk is om aan de goede stoffen te komen.
    Zal best weer een super mooie quilt worden.
    Nog een fijne zondag!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ach, kijk mij nou zitten 'kwijlen' hier boven mijn laptop..
    Wat een mooie stofkeuze heb je gemaakt. Enne... Ik moet ook eens hoognodig Amsterdam weer onveilig maken.
    groetjes
    Saskia

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Gezellig dat je in Amsterdam was. Ben je ook naar de quiltwinkel er naast geweest? Bij Birdblocks volg ik de bee en de Dolly quilts en in het najaar ga ik bij Den Haan& Wagenmaker de beginnerscursus volgen.
    en het zou handiger zijn al die OV chipkaart voor heel Nederland zou gelden, dan weet in een keer iedereen er van en voel je je niet zo'n toerist in eigen land.
    groetjes Elly

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Nou, met de zegen van de juf erbij, gaat het helemaal lukken, de stofjes zijn geweldig mooi joh! Mooie dag verder, groeten, Daniëlle

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Super dagje heb je gehad.
    En wat een mooie stofjes voor je nieuwe project,ben er nu al benieuwd naar.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. O wat een leuke dag was dat in Amsterdam. De quiltwinkel bezoeken is ook een van de dingen die ik graag zou doen... Ik heb even bijgelezen en wat leuk dat je zelf een ontwerp gemaakt hebt, knap zeg!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Dat was een heerlijk dagje zo te lezen! Je uitgezochte stofjes zijn schitterend, dat word een feestje om aan te werken. fijne dag groetjes Else

    BeantwoordenVerwijderen
  8. fijn dat je zo'n leuke dag had! prachtige stofjes heb je gescoord!

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Wat een mooie stoffen zo bij elkaar! Fijn dat juf het goed vindt :) Dat wordt vast een mooie quilt. En goed dat je/jullie wat afleiding hebt gezocht in Amsterdam.

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Wat een reuze gezelligheid! En wat een perfecte stofjes, Petra! Hij wordt ontzettend mooi. Die eerste achtergrondstofje ben ik helemaal weg van! :)
    Groetjes, en hopelijk begin ik nog deze week kleine vierkantjes te knippen! :)

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Heerlijk zo`n dagje Amsterdam met een bezoekje aan een quiltwinkel!!
    Groetjes van Marianne

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Wat een heerlijke dag en zulke mooie aankopen. Je quilt wordt vast een plaatje met al die mooie stofjes.

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Leuk hoor, zo'n dagje waarin je heerlijk een quiltwinkel in mag. Mooie stofjes heb je zo al bij elkaar gevonden. En ben dan ook heel benieuwt naar dat wat komen gaat......groetjes

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Mooie stofjes!! En Á'dam is altijd leuk!! ik kan daar enorm van genieten en ja dan ook nog naar zo'n mooie quiltwinkel. Wat hebben ze een prachtig assortiment he! Succes met je nieuwe ontwerp.

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Leuk een dagje Amsterdam, wat heb je leuke stofjes gekocht voor je nieuwe project.
    Fijne zondag Hennie.

    BeantwoordenVerwijderen
  16. gezellig zo'n dagje uit!!! en wat een leuke winkel hé DHW...kom er ook graag..vooral de sitsen vind ik zo mooi van kleur...
    je hebt een prachtige keuze gemaakt voor " je eigen"quiltontwerp....;0)) ben benieuwd..
    hele fijne dag

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Schitterende stoffen heb je gekozen, dat wordt een prachtige quilt! Ja die winkel, ik denk dat er maar weinige zonder stof naar buiten komen en de winkel ernaast is om vrolijk van te worden! Veel plezier met je "eigen" quilt, groetjes
    Lida

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Ben zwaar onder de indruk van je ontwerp. En die stofjes die je erbij gekozen hebt kan gewoon niet beter.
    Groetjes Mascha

    BeantwoordenVerwijderen
  19. Dat was een fijne dag. En naar die winkel moet ik ook maar eens. Geweldig je ontwerp: ben heel benieuwd naar de vervolgen! :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  20. Wat zul jij hebben genoten, het plezier straalt van je web-log af, wat een heerlijke lapjes. Daar kun je heerlijk mee aan de slag. Heel veel plezier ermee.
    Groetjes Elle

    BeantwoordenVerwijderen
  21. Heerlijk zo´n dagje Amsterdam.
    Je nieuwe projekt wordt vast heel mooi.De stoffen die je ervoor uitgekozen hebt, zijn prachtig!
    Groetjes Berbel

    BeantwoordenVerwijderen
  22. Heerlijk, he, zo'n bezoek aan den H&W!!
    mooie stofjes voor je quilt, je lessen kunnen beginnen!
    veel plezier en succes straks!

    BeantwoordenVerwijderen
  23. Leuk zo'n dagje uit. En dan ook og thuiskomen met die prachtige stoffen. De stoffen die je voor je quilt hebt uitgezocht vind ik erg mooi.

    BeantwoordenVerwijderen
  24. O wat een heerlijk dagje heb je gehad heb even meegelopen met je. Amsterdam mijn geboorte stad.
    Albert Cuyp, heerlijk om daar even een paar uur door te brengen en stofjes en lintjes te kunnen kopen.
    en dan even naar de Haan, een super dag dus.
    Mooie stofjes.
    Ik vind je patroon schitterend, wat zal dat een mooie quilt worden
    Fijne dag groetjes Joke

    BeantwoordenVerwijderen
  25. Oh oh oh wat mooi Petra de quilt die je getekend hebt. Ga je deze weer op les in Putten maken.
    En de stofjes zijn prima gekozen.
    En wat zal je weer genoten hebben in Amsterdam.
    Ik geniet ook zo bij Denhaan en Wagenmaker.
    groetjes Dorine

    BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor jullie reacties. Ik vind het erg leuk om deze te lezen.